Καλαμαράκια με ρύζι και σπανάκι απο την Mamatsita

Μαγειρευουμε

Παρακολουθώντας πριν απο λίγες ημέρες την εκπομπή Let’s Eat Together με την αγαπημένη φίλη Γωγώ, μας συγκλόνισε η συνταγή με τα καλαμαράκια και το σπανάκι και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στο τραπέζι μας.

Έχω μεγάλο ερωτηματικό αν θα το εκτιμήσουν και τα κορίτσια μας όπως και εμείς!

Υλικά

1 κιλό καλαμαράκια
350 γρ ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ γλ πελτέ ντομάτας
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτήρι λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι
2 ποτήρια ζεστό νερό
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
ελαιόλαδο

Προετοιμασία

Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και τα σοτάρεις σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε ελαιόλαδο να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτεις τα καλαμαράκια, το ρύζι, τον πελτέ και το ξύσμα λεμονιού και φέρνεις τα υλικά μια δυο βόλτες απαλές.

Σβήνεις με το κρασί, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις το χλιαρό νερό, σκεπάζεις και σιγοβράζεις το φαγάκι σου για 20 περίπου λεπτά. Ελέγχεις και προσθέτεις νερό αν χρειαστεί (πάντα ζεστό για να μην κόψεις τη βράση).

Έλεγξε το χρόνο γιατί το ρύζι είναι προτιμότερο να κρατάει λίγο αλλά να μην είναι και τελείως σκληρό.

Πέντε λεπτά πριν σβήσεις την φωτιά προσθέτεις τα μυρωδικά και το  ελαιόλαδο.

Το σπανάκι το σοτάρισα καλά να πιει τα νεράκια του,  του έριξα αλατάκι και λεμονάκι και το άπλωσα όμορφα όμορφα στο πιάτο μου για να υποδεχτεί τα καλαμαράκια με το ρύζι.

Δοκίμασε το ρίχνοντας έξτρα λεμονάκι αλλά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο σερβίρισμα.

Πηγή: mamatsita.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES