Χυλοπίτες οι αυθεντικές…

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Στην πρόσφατη επίσκεψη μας στην Costa Navarino γνωρίσαμε την Άννα και τη Λούλα… δύο Μεσσήνιες χρυσοχέρες που έχουν βάλει στόχο ζωής να μυήσουν έλληνες και ξένους στην τοπική γαστρονομία! Έτσι και εμείς επισκεφτήκαμε το πέτρινο σπίτι τους και φτιάξαμε πολλών ειδών εδέσματα ανάμεσα τους και χειροποίητες χυλοπίτες…

Η συνταγή απλή και τη μοιραζόμαστε μαζί σας….

1 κιλό αλεύρι

1 ποτήρι γάλα

3 αυγά

αλάτι

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υλικά και με τα χέρια μας τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 10 λεπτά. Μετά την χωρίζουμε σε ίσα μέρη. Ανοίγουμε καθένα από τα μέρη με πλάστη. Τα αφήνουμε επάνω σε καθαρό πανί για να στεγνώσουν φυσικά. Με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε κάτω από κρύο νερό και μετά τις σουρώνουμε. Σερβίρουμε με μυζήθρα…

Εναλλακτικά μπορούμε να ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να προσθέσουμε κανέλα και μυζήθα μαζί με τις χυλοπίτες. Αφήνουμε τις χυλοπίτες να πάρουν λίγο χρώμα!

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…