Τι πρέπει να “ξεφορτωθούμε” απο το σπίτι

Βάσως pick

Μπήκε η Άνοιξη για τα καλά και  το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε το περιβάλλον σας σε τάξη. Όταν το σπίτι είναι σε ακαταστασία είναι λογικό η διάθεση να επηρεάζεται αρνητικά. Άλλωστε σκοπός είναι ο προσωπικός σας χώρος να είναι ένα μέρος που σας ευχαριστεί και όχι κάτι από το οποίο θέλετε να ξεφύγετε. Για να αλλάξετε και να “ελαφρύνει” ο χώρος σας, να αισθανθείτε το σπίτι σας πιο καθαρό,  πρέπει να μάθετε  να πετάτε ότι το “βαραίνει”!

Δείτε λοιπόν ποιά είναι αυτά:

home2JPG

dula

Ρούχα

Μεγάλο κεφάλαιο!Κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σας και απαλλαγείτε από ρούχα που δεν φοράτε τα τελευταία δύο χρόνια. Άν λυπάστε κάποια απο αυτά γιατί τα βάλατε μόνο 2 φορές,να είστε σίγουρες πως θα χαρείτε πολύ περισσότερο αν τα δωρίσετε σε κάποια φίλη σας,ή σε κάποια κοπέλα που θα τα εκτιμήσει πολύ περισσότερο απο εσάς!’Ασε δε που η ντουλάπα σας δε θα έχει πλέον περιττά ρούχα και θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τους καθημερινούς συνδυασμούς.

home1

ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

Σειρά έχει τώρα το ντουλαπάκι του μπάνιου όπου κρατάτε τα καλλυντικά σας. Απαλλαγείτε από προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε πια ή εκείνα που είναι πολύ παλιά. Σίγουρα έχετε πάρει πολλά που τα χρησιμοποιήσατε ελάχιστα γιατί δε σας άρεσαν τελικά τα χρώματα,δε σας άρεσε η υφή τους ,φροντίστε να τα δώσετε και να κρατήσετε όσα χρησιμοποιείτε καθημερινά.Άν δε τα χρησιμοποιήσατε όταν έπρεπε θα το κάνετε τώρα;

Παλιά περιοδικά

Απαλλαγείτε από παλιά περιοδικά που έχετε στη συλλογή σας επειδή οι πιθανότητες να τα διαβάσετε ξανά είναι πολύ μικρές. Στον κάδο ανακύκλωσης λοιπόν! Βέβαια αν υπάρχει κάποιο άρθρο που πραγματικά σας ενδιαφέρει, μπορείτε να σαρώσετε μια ψηφιακή εικόνα του και να το κρατήσετε στον υπολογιστή σας ή να κρατήσετε απλά το απόκομμα σε ένα ντοσιέ.

farmaka

Φάρμακα και βιταμίνες

Ρίξτε μια ματιά στο ντουλαπάκι με τα φάρμακα και ελέγξτε ημερομηνίες. Πολλά το πιθανότερο είναι να έχουν λήξει ή απλά να μην τα χρειάζεστε πια γιατί έχετε ολοκληρώσει τη φαρμακευτική αγωγή.

Πάρτε ένα κουτί και βάλτε μέσα όλα όσα δε λήγουν μήπως τα ξαναχρειαστείτε,στη συνέχεια τοποθετήστε το σε σκιερό και ασφαλές περιβάλλον μακριά απο τα παιδιά.

books

Βιβλία

Οργανώστε τη βιβλιοθήκη σας και συγκεντρώστε όλα εκείνα τα βιβλία που δεν έχετε αγγίξει για μήνες ή όσα δεν σκοπεύετε να διαβάσετε. Να είστε ρεαλιστές. Αν δεν έχετε ανοίξει κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο για περίπου ένα χρόνο, το πιθανότερο είναι να μην το κάνετε ποτέ. Μπορείτε να τα πουλήσετε στο Amazon ή στο eBay ή απλά να τα δωρίσετε.

Κοσμήματα

Αλήθεια τώρα,πείτε μου πόσα μπιχλιμπιδάκια κρύβετε στη μπιζουτιέρα σας. Πόσα από τα κοσμήματα που έχετε, φοράτε στην πραγματικότητα; Ελάχιστα είναι η απάντηση. Αν δεν πρόκειται για οικογενειακά κειμήλια ή κοσμήματα αξίας αλλά για φο μπιζού, μπορείτε να τα χαρίσετε στην κόρη σας και στις φίλες της που σίγουρα θα χαρούν πολύ.

anamnhstika

Μερικά αναμνηστικά

Να είστε αμείλικτοι και να πετάτε αναμνηστικά και κάρτες που δεν χρησιμοποιείτε.Σας το λέω εγώ που τα μάζευα όλα απο το Νηπιαγωγείο,όλα όμως!! Βέβαια μπορείτε να κρατήσετε κάποια που έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για σας και να τα φυλάξετε,για τον καθένα απο την οικογένεια σας με το όνομά του και το κουτί του καθενός.

kouti1

Τετράδια

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν ακόμα και σχολικά τετράδια στη συλλογή τους. Ρίξτε μια ματιά και πετάξτε αυτά που δεν χρειάζεστε πλέον. Ο υπολογιστής σας είναι αρκετός για να κρατήσετε τις σημειώσεις σας.

Παλιά ή αχρησιμοποίητα ηλεκτρονικά

Αυτό το αρμόνιο που είχε πάρει η μαμά μου στον αδερφό μου και έπαιξε μόνο 2 μήνες θα μου μείνει αξέχαστο!Έχετε κάτι ανάλογο που απλά πιάνει χώρο σπίτι σας; Ή ίσως ποτέ δεν μπήκατε στη διαδικασία να απαλλαγείτε από το παλιό σας laptop ή το κινητό σας τηλέφωνο; Μπορείτε να το πουλήσετε στο Διαδίκτυο ή απλά να τα δώσετε στην ανακύκλωση.

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES