Ο Αστέριος Αστερίου έχει οδηγό τη μύτη

Ομορφιά

Τον γνώρισα πριν 3 χρόνια… για την ακρίβεια με οδήγησε η μύτη μου σε αυτόν… Μπήκα στο meet market και για κάποιο ανεξήγητο λόγο κατευθύνθηκα κατευθείαν σε αυτόν… Η γνωριμία μου με τον Αστέριο Αστερίου ξεκίνησε με έναυσμα την κανέλα! Ναι την αγαπημένη μου μυρωδιά της κανέλας που η μύτη μου την ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές άλλες της αχανούς αίθουσας. Ο Αστέριος καθόταν πίσω από τον πάγκο του με μια γοητευτική ηρεμία… από την κανέλα ξεκινήσαμε σε συνεργασία μακροχρόνια προχωρήσαμε αφού ο Αστέριος είναι γλυκός, γοητευτικός και χαρισματικός. Και οι τρεις τον αγαπήσαμε… όχι τυχαία. Μας κέρδισε. Το ίδιο και τα προϊόντα του. Φαρμακοποιός που αποφάσισε να αναπτύξει τα ενδιαφέροντα του, την επιχειρηματική του δράση και να φτιάξει χειροποίητα καλλυντικά με φρέσκα και αγνά υλικά. Εάν τα δοκιμάσεις θα καταλάβεις πόσο διαφορετικά και μοναδικά είναι!

Η όσφρηση του είναι το δυνατό του σημείο… γιατί από όραση και ακοή δεν τα πάει και πολύ καλά όπως λέει.  

Εδώ και δεκαέξι χρόνια μένει και εργάζεται στον Άγιο Κωνσταντίνο. Εκεί έχει μεγαλύτερη ηρεμία, το περιβάλλον είναι πιο φιλικό και υπάρχει ποιότητα ζωής. Το πρώτο προϊόν που έφτιαξε ήταν μία κρέμα για χέρια, και σαπούνι για τα χέρια. Σήμερα φτιάχνει μία μεγάλη γκαμα καλλυντικών που συμπεριλαμβάνει φυσικά προιόντα για το σώμα και σαπούνια με προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα.

11150490_841436129225295_2563138797792557992_n

Τον ρωτώ για τα παιδικά του όνειρα…

Από μικρός μου άρεσε η χημεία-όντας παιδί αρτοποιών και ζαχαροπλαστών-μεγάλωσα μέσα σε δοσολογίες και μετρήσεις με διάφορα μπουκαλάκια από έλαια και αρώματα.Το παιδικό μου όνειρο όμως ήταν να γίνω αστροναύτης!Αλλά δεν τα κατάφερα….”

Πως όμως τον κέρδισε η “μιξολογία”, πως αποφάσισε να φτιάξει δικά του καλλυντικά;

Ως φαρμακοποιός κατέχω την τεχνογνωσία της “μιξολογίας”, αλλά το ανήσυχο πνεύμα, το “μικρόβιο” του εργαστηρίου με συνδυασμό την οικονομική κρίση και τον κορεσμό του επαγγέλματος με ώθησε να σχοληθώ με προιόντα που παρασκευάζονται στο φαρμακείο απο το 2010.

Η απορία μου εύλογη…Ποιές είναι οι δικές του αγαπημένες μυρωδιές, το αγαπημένο του προϊόν, η αγαπημένη του υφή…

Μου αρέσουν οι γλυκές μυρωδιες όπως το μάνγκο . Το αγαπημένο μου προιόν το οποίο είναι και το πιο δύσκολο είναι η body latte cream για το σώμα που θυμίζει μετάξι στην υφή του.

Πως όμως καταλήγεις στη μυρωδιά και την υφή ενός προϊόντος;

Η ερώτηση είναι δύσκολη γιατί ως άντρας μου αρέσουν διαφορετικές μυρωδιές από μία γυναίκα, επομένως έχω όταν ένα προιόν παρασκευάζεται για πρώτη φορά ,περνάει από πολλες γυναικες πρώτα πριν το τελειοποιήσω. Η μέθοδος δεν είναι απλή, είναι χρονοβόρα και χρείαζεται εξοπλισμός για να γίνει ο οποίος και υπάρχει στο φαρμακείο.

Τα νέα σου προϊόντα για τους άντρες ποιά είναι και πως αποφάσισες να κάνεις σειρά για τους άντρες;

Ξεκίνησα με ένα λάδι για τα γένια πολύ πριν απο την μόδα,γιατί όντας γενειοφόρος ήθελα κάτι που να μαλακώνει και να ενυδατώνει τις τρίχες το προσώπου.

Το πώς ξεκίνησα!Μα φυσικά από μία γυναίκα(τη συζηγό μου) που βαρέθηκε να την “τρυπάω” με το σκληρό γένι μου!

Ποιό είναι το μεγάλο σου απωθημένο; Κάτι που θα ήθελες να κάνεις αλλά δεν έχεις καταφέρει ακόμη.

Να ανοίξω ένα καταστημα Ast Products στην πόλη του Λονδίνου. Αλλά και μια σειρά μακιγιάζ.

Τον τελευταίο καιρό ετοιμάζει 3 νέα λάδια για τους απανταχού γενιοφόρους…

Τα προϊόντα του Αστέριου μπορεί να τα βρει κανείς στο Ast-products.com αλλά και στο etsy.com

11046634_813611052007803_4093393632943350719_n

 

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES