Η έννοια του αποτελεσματικού γονέα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τα εργαστήρια γονέων έχουν σχεδιαστεί ως αυτοτελείς συναντήσεις με ποικίλη θεματολογία ειδικά για εκείνους τους γονείς που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γονεϊκές τους ικανότητες και γνώσεις αλλά δεν έχουν περισσότερο διαθέσιμο χρόνο.

Η έννοια του αποτελεσματικού γονέα βοηθάει τους σύγχρονους γονείς να κατανοήσουν καλύτερα τον ρόλο τους δημιουργώντας ένα πλαίσιο ρεαλιστικών στόχων και περιορισμών. Οι προσδοκίες, τα κοινωνικά στερεότυπα, οι καθημερινές δυσκολίες που καλείται να διαχειριστεί η Ελληνική οικογένεια συχνά την παρασύρουν πολύ μακριά από τις αληθινές αξίες της.

Δεν υπάρχουν συνταγές ή πρότυπα καλής γονικότητας, πόσο μάλλον τέλειες οικογένειες. Υπάρχει μόνο ο στόχος για μια λειτουργική και χαρούμενη οικογένεια. Κάθε παιδί, κάθε γονιός και οικογένεια είναι μοναδική τόσο στις ανάγκες τους όσο και στην σύνθεση, την ιδιοσυγκρασία ακόμη και τις αξίες. Και αυτή η μοναδικότητα πρέπει να διαφυλάσσεται, να υποστηρίζεται και να προωθείται.

Διότι, γονιός δεν ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ αλλά γίνεσαι. Η αντίληψη που επικρατούσε παλαιότερα, πως το παιδί είναι ένας άγραφος- λευκός πίνακας (tabula rasa) και πως αποκλειστικά η οικογένεια ευθύνεται για την συμπεριφορά του, σήμερα έχει αποδειχτεί πως δεν ισχύει. Οι συνομήλικοι, οι άλλοι ενήλικοι, οι κληρονομικές καταβολές και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι καθοριστικοί παράγοντες στην διαμόρφωση τους.

Για να επιτευχθεί λοιπόν, η αρμονία και η λειτουργικότητα στην οικογένεια οι γονείς χρειάζεται να μετατοπιστούν από το πλαίσιο ενοχών και υψηλών απαιτήσεων στο οποίο κινούνται και να δημιουργήσουν ένα νέο πλαίσιο που θα βασιστεί στην κατανόηση του ρόλου τους, στην κατανόηση των φυσιολογικών χαρακτηριστικών ανάπτυξης των παιδιών τους, στην αναγνώριση των σύγχρονων παραγόντων που ασκούν επιρροή στην οικογένεια, στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων και φυσικά στην αγάπη!

Σας προσκαλούμε να προσεγγίσετε- ίσως τον πιο απαιτητικό- ρόλο σας με αυτογνωσία, επιστημονική πληροφόρηση και πολύ παιχνίδι!

Άννα Σολωμού – Σύμβουλος Προσωπικής & Οικογενειακής Ανάπτυξης. Υπνοθεραπεύτρια

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής: Σάββατο 09/04 | 14:00 – 17:00

Κόστος Συμμετοχής: 30 ευρώ

Τόπος Διεξαγωγής: Αλεξάνδρου Ασημακοπούλου 9, Άγιος Δημήτριος

Για Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Σχολή Αυτογνωσίας
211 4094463, 6934 606545 | autognwsia@autognwsia.gr | www.autognwsia.gr

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…