Πολίτικος μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Από τα πιο μυρωδάτα, εύκολα και γευστικά γλυκά! Τις θερμίδες μην τις ψάχνετε… δεν είναι λίγες!

Υλικά

30 φύλλα κρούστας ή πολίτικο
200 γρ. βούτυρο αιγοπρόβιο
500 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα ωμή, αλεσμένη
100 γρ. πούδρα φιστικιού για ντεκόρ από πάνω

Σιρόπι

600 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση 

Με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αλείφουμε πολύ καλά ένα ταψί ρηχό για μπακλαβά 40x27x5 εκ. Απλώνουμε 10 φύλλα πολίτικα και ανάμεσα στα φύλλα ραντίζουμε με βούτυρο. Ανάμεσα πασπαλίζουμε με φιστίκι. Στρώνουμε 5 φύλλα, ραντίζουμε ανάμεσα με βούτυρο και πάλι πασπαλίζουμε με φυστίκι.  Χαράζουμε τον μπακλαβά με κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε με το λιωμένο, χλιαρό βούτυρο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα και 30′, μέχρι ο μπακλαβάς να ροδίσει καλά μέχρι μέσα και τα φύλλα να έχουν τραγανίσει.

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό. Σε αυτή τη συνταγή ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στον ζεστό μπακλαβά λίγο λίγο. Με την ώρα θα το ρουφήξει όλο. Στολίζετε κάθε κομμάτι με λίγο φιστίκι πούδρα (δλδ. ψιλοκομμένο).

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr