To πολύ αγελαδινό γάλα οδηγεί τα παιδιά στην παχυσαρκία;

Υγεία

4moms team , 06-04-2016

«Μόλις τα παιδιά απογαλακτίζονται δεν χρειάζεται να πίνουν πολύ αγελαδινό γάλα ή φόρμουλα», λένε οι ειδικοί ξεκινώντας και πάλι τον διάλογο σε σχέση με τα οφέλη του αγελαδινού γάλακτος.

Βρετανοί επιστήμονες τονίζουν πως οι γονείς δίνουν στα παιδιά πολύ μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος από όση χρειάζονται με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν τάση στην παχυσαρκία. Το 99,9% των παιδιών κάτω των δύο ετών καταναλώνει περίσσεια ποσότητα πρωτεϊνών από αυτή που χρειάζεται για την ανάπτυξή του.

“Το μέσο παιδί στη Βρετανία τρώει σχεδόν τρεις φορές περισσότερη ποσότητα φαγητού από αυτή που θα έπρεπε. Στους 21 μήνες της ζωής τους τα 2/3 των παιδιών λαμβάνουν περισσότερες θερμίδες από το συνιστώμενο ημερήσιο όριο το οποίο είναι στις 968 θερμίδες. Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει να παρουσιάσει αργότερα στη ζωή του υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2”, λένε οι επιστήμονες.

To υπερβολικό γάλα, γιαούρτι όπως και άλλα γαλακτοκομικά παράγωγα ανεβάζουν την κατανάλωση πρωτεΐνης και στο μέλλον το δείκτη της ζυγαριάς. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά λαμβάνουν το 1/4 των ημερήσιων θερμίδων τους από το αγελαδινό γάλα. Φρούτα, λαχανικά, μη τροποποιημένα τρόφιμα και λιγότερο αλάτι είναι που θα κάνει ένα παιδί να αναπτυχθεί σωστά και να διαμορφώσει τις σωστές συνήθειες για το μέλλον.

«Η παχυσαρκία ξεκινάει από το στιγμή που το παιδί έρχεται στον κόσμο. Οι πρώτες 1000 μέρες της ζωής του είναι καθοριστικές για τη συνέχεια. Η παρέμβαση στη διατροφή των παιδιών από μικρή ηλικία είναι ζωτικής σημασίας».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES