Μακαρόνια φούρνου με γραβιέρα

Μαγειρευουμε

Ο Άγγελος μου ζήτησε να κάνω μια ωραία καρμπονάρα. Σκέφτηκα να τους εκπλήξω λίγο και βασισμένη σε μια παλιά συνταγή για μακαρόνια φούρνου, έκανα τα δικά μου….

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγκέτι
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 250 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προετοιμασία

Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απο το χρόνο που χρειάζονται.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το αλατοπίπερο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Αφού αλατοπιπερώσουμε τα μακαρόνια τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αδειάζουμε τα μακαρόνια και τα απλώνουμε στο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί.

Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και τα απολαμβάνουμε!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES