Ρίξε Φως στο Μυστήριο!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Καταναλώνουμε ψαρικά υπεύθυνα για να απολαμβάνουμε υγιείς θάλασσες και ψάρι για πάντα!

Το μέγεθος μετράει!

  • Αφήνουμε το γόνο να μεγαλώσει και δεν επιλέγουμε ψάρια κάτω από το επιτρεπόμενο μέγεθος ή κατά την εποχή αναπαραγωγής τους, όπως κολιό τον Αύγουστο.
  • Προστατεύουμε τα απειλούμενα είδη και δεν επιλέγουμε πετροσωλήνες (η πώληση των οποίων απαγορεύεται), ή γαλέο.
  • Όταν αγοράζουμε ψάρια από το ιχθυοπωλείο ή το σούπερ μάρκετ, αναζητούμε τη σήμανση MSC για την βιώσιμη αλιεία και ASC για την βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια.
  • Στο εστιατόριο, δεν παραγγέλνουμε γόνο!

Δες τον Οδηγό FIshtips

Συνιστώμενα προϊόντα τα οποία δεν φέρουν πιστοποίηση. Η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ψαρικών και το 50% προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες. Από τα τέλη του 2014, είναι υποχρεωτικό να παρέχονται πληροφορίες στη σήμανση των προϊόντων αλιείας για το είδος του ψαριού, την τοποθεσία όπου αλιεύτηκε και τη μέθοδο.

Δες εδώ τον οδηγό τσέπης για τη σήμανση των ψαρικών

Fish Forward www.fishforward.eu/el/

 

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?