Μαθητές κερδίζουν σε διαγωνισμό για startups

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 01-04-2016

Πρώτη στο διαγωνισμό Startupper Awards 2016 στην κατηγορία Κοινωνικής Υπευθυνότητας η μαθητική επιχείρηση του Pierce, Youthelp!

Στις 18 Μαρτίου, η μαθητική επιχείρηση του Pierce, Youthelp, διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία επιχειρήσεων κοινωνικής υπευθυνότητας του διαγωνισμού Startupper Awards 2016! Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, που μια μαθητική επιχείρηση κερδίζει τέτοια διάκριση, σε αυτό το επίπεδο.

Η επιχείρηση Youthelp δημιουργήθηκε το 2014-15 από μαθητές του Pierce, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Η ομάδα αποφάσισε να δημιουργήσει μία καινοτόμο επιχείρηση κοινωνικού χαρακτήρα, μία ιδέα που βρήκε υποστήριξη από το Pierce και τους καθηγητές τους, αλλά και από μέντορες και εταιρείες που βοήθησαν σε κάθε στάδιο σχεδιασμού.

Έτσι, δημιουργήθηκε μία καινοτόμος επιχείρηση, η Youthelp. Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων για νέους και νέες που χρειάζονται υποστήριξη ώστε να αντιμετωπίσουν θέματα υγείας (social crowdfunding). Με μήνυμα «Κάνε μια δωρεά, κάνε τη διαφορά», με πρωτοποριακές ιδέες και άψογη οργάνωση, η Youthelp διακρίθηκε πέρυσι με τρία βραβεία στον διαγωνισμό «Εικονική Επιχείρηση» του ΣΕΝ και έγινε αμέσως γνωστή στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων (startups).

Φέτος, η Youthelp συμπεριλήφθηκε στα βραβεία Startupper κάτω από την κατηγορία «Best Social Responsibility» και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε αξιόλογες συμμετοχές. Η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί απόδειξη ότι η χώρα μας διαθέτει υψηλής ποιότητας μαθητικό δυναμικό που μπορεί να διακριθεί, όταν διαθέτει τα κατάλληλα μέσα και όταν λειτουργεί με σοβαρότητα, κανόνες και τηρώντας το θεσμικό πλαίσιο.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES