Secret Garden, ο παράδεισος των λουλουδιών με ένα κλικ

Mama's Top

Το ηλεκτρονικό ανθοπωλείο Secret Garden και η Βαλεντίνη Κρασσά, φροντίζουν να ομορφαίνουν τις στιγμές μας, γεμίζοντας τα βάζα μας με λουλούδια. Όποτε εμείς θέλουμε.

Το χρυσάνθεμο συμβολίζει τη χαρά, την αισιοδοξία και την τελειότητα. Η ντάλια την κομψότητα και την αξιοπρέπεια. Η γλαδιόλα τη δύναμη του χαρακτήρα. Η γαρδένια τη μυστική αγάπη. Αυτά και άλλα υπέροχα που αφορούν στην μυστικιστική ερμηνεία πίσω από τα πέταλα και τους στήμονες, διαβάζω στο gr.diystart.com, σε έναν πίνακα που έχει καταγράψει 207 είδη λέλουδων. Η αφορμή για να καταδυθώ στον ευωδιαστό τους κόσμο ήταν η κουβέντα με την Βαλεντίνη Κρασσά, το «φιόρο» του ηλεκτρονικού ανθοπωλείου Secret Garden. H Bαλεντίνη φροντίζει να ομορφαίνει την καθημερινότητά μας αλλά και τις πιο festivité στιγμές μας, γεμίζοντας τα βάζα μας με λουλούδια. Και, φυσικά, με την ερμηνεία που τα συνοδεύει.

 

-Άκουσα, από μία φίλη, ότι το Secret Garden μπορεί να φροντίζει ώστε να έχω μία φρέσκια ανθοδέσμη κάθε βδομάδα ή κάθε μέρα εάν το επιθυμώ. Πες μου για αυτή την υπηρεσία.

«Η υπηρεσία αυτή δημιουργήθηκε με στόχο να αντιμετωπίζουμε τα λουλούδια ως καθημερινό υλικό για να ομορφαίνουμε την ζωή μας και την ζωή των αγαπημένων μας, και να μην το θεωρούμε ως είδος πολυτελείας. Με την συγκεκριμένη υπηρεσία, σας φέρνουμε μία φορά την εβδομάδα ένα μπουκέτο από τα αγαπημένα σας λουλούδια, στο σπίτι σας, στον χώρο της εργασίας σας ή ακόμη και το προσφέρουμε ως δώρο σε κάποιον που αγαπάτε» εξηγεί η Βαλεντίνη, για την οποία που μίλησε η Σόνια από το φοβερό ιταλικό εστιατόριο Speranza, στην Τρούμπα. Η δύναμη του ρεπορτάζ ανθοφορεί πάντα -στην προκειμένη περίπτωση κυριολεκτικά. «Η ιδέα είναι να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά στα λουλούδι, και να μην περιοριζόμαστε, στους κλασσικούς τρόπους που έχουμε μάθει να συμπεριφερόμαστε όσον αφορά τα λουλούδια και την χρήση τους για την διακόσμηση του σπιτιού μας ή της εκδήλωσης που θέλουμε να κάνουμε» συνεχίζει η Βαλεντίνη.
Την ρωτάω πως γεννήθηκε αυτή η ιδέα των mobile μπουκέτων. «Σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τα λουλούδια, η θέλησή μου να μοιραστώ τις γνώσεις που απέκτησα στα ταξίδια και στα μαθήματά μου για τον ανθοστολισμό, με οδήγησαν στην δημιουργία αυτού του project. Τα λουλούδια βρίσκονται στην καθημερινότητα μου και είναι το μέσο που χρησιμοποιώ για να εκφράζομαι και να δημιουργώ» απαντάει ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τους Έλληνες παραγωγούς: «Προσπαθώ όσο γίνεται να προμηθεύομαι από τους τοπικούς μας παραγωγούς, γιατί διαθέτουμε εξαιρετικά ωραία λουλούδια στην Ελλάδα. Αλλά κάνω παραγγελίες και από πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπως Εκουαδόρ, Ολλανδία, Κένυα και Ασία».Το Secret Garden είναι ένα ανθοπωλείο άυλο, ηλεκτρονικό. Δηλαδή, ένα σύγχρονο ανθοπωλείο.

louloudia1

-Πως είναι να έχεις ηλεκτρονικό ανθοπωλείο; Ποια είναι τα υπέρ;

«Τα υπέρ είναι πως μπορεί κάποιος με πιεσμένο χρόνο, να εξυπηρετηθεί εύκολα και γρήγορα και πως μας δίνεται η ευκαιρία να ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά μας».
-Ποιο είναι το αγαπημένο σου λουλούδι και γιατί;

«Είναι κάτι που μπορεί να αλλάζει κατά καιρούς, γιατί μαθαίνουμε και αλλάζουμε όσο υπάρχουμε και ζούμε. Αυτή την περίοδο δείχνω μια αδυναμία στο νούφαρο, επειδή είναι ένα άνθος ιδιαίτερο που ανοίγει με το φως της ημέρας και κλείνει όταν σκοτεινιάζει. Είναι κάτι το οποίο αυτή την περίοδο της ζωής μου, μου κεντρίζει το ενδιαφέρον».

-Αν η Ελλάδα ήταν λουλούδι τι λουλούδι θα ήταν;

«Θα ήταν αμυγδαλιά, λόγω του χαρακτηριστικού του αρώματος και του τρόπου που ξαφνικά ομορφαίνει το τοπίο όταν ανθίζει».

Αμυγδαλιά, ο αφυπνιστής της ζωής, τα πρώτα λουλούδια του έτους, η απεικόνιση του ωραίου, όπως γράφουν και τα σάιτ που καταπιάνονται με την εξήγηση των κρυμμένων μηνυμάτων των ανθέων, τα οποία ο Κρυμμένος Κήπος της Βαλεντίνης τα διαφυλάττει περίφημα.

The Secret Garden

Ολύμπου 3, Μαρούσι

6937 318791

Πηγή: thetoc.gr

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES