Σούπα με κοτόπουλο και κινόα

Μαγειρευουμε

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρότα
1 κουταλάκι του γλυκού Cajun καρύκευμα, και λίγο για το γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι κινόα
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μπρόκολο
2 1/2 φλιτζάνια τριμμένο ψητό κοτόπουλο (μόνο το άσπρο κρέας), το δέρμα αφαιρείται
2 κουταλιές της σούπας sour cream

Οδηγίες

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα καρότα και το καρύκευμα Cajun και μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν ελαφρώς μαλακά, περίπου 4 λεπτά.

2. Προσθέστε τη κινόα, το ζωμό κοτόπουλου, 3 φλιτζάνια νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε μέχρι η κινόα να αρχίζει να μαλακώνει, περίπου 12 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε, ακάλυπτα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε για να ζεσταθεί μέσα στη σούπα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε την κρέμα και το καρύκευμα Cajun σε κάθε μπολ στο σερβίρισμα.

Image Credits: Christopher Testani

Via: www.foodnetwork.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES