Στο Βερολίνο το πρώτο σουπερ μάρκετ χωρίς συσκευασίες

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ακούγεται παράξενο και όμως είναι αληθινό… Το πρώτο σουπερ μάρκετ χωρίς κουτιά, χωρίς αμπαλάζ, χωρίς μπουκάλια, χωρίς σακούλες! Δύος νέες επιχειρηματίες η  Sara Wolf και η Milena Glimbovski , έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα και άνοιξαν το Original Unverpackt, το πρώτο σουπερ μάρκετ στο οποίο τα προϊόντα δεν είναι συσκευασμένα. Το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε μέσα από crowd funding (χρηματοδότηση από το κοινό μέσω της πλατφόρμας startnext) και από τις πρώτες κιόλας ημέρες οι δωρεές του κοινού για να ανοίξουν το σούπερ μάρκετ ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

10429837_296481600524979_1626493437858196764_n

Οι πελάτες φέρνουν τη δική τους συσκευασία έτσι ώστε να ψωνίσουν. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η άσκοπη χρήση χαρτιού, χαρτονιού, πλαστικού και άλλων υλικών επιβλαβών για το περιβάλλον. Μόνο στη Γερμανία πετιούνται 16 εκατομύρια τόνοι συσκευασίας, καθένας πετάει περίπου 250 κιλά περιτών συσκευασιών… Μια επιχείρηση με βασικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος!

 

 

 

 

 

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…