Καταρρίπτεται ο μύθος για τα μωρά και τα φυστίκια!

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Δεν είναι νέο ότι καμια μητέρα δεν δίνει στο μωρό της φυστίκια. Οι κύριοι λόγοι είναι η πιθανότητα πνιγμού και φυσικά οι αλλεργίες. Μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων εμφανίστηκε για να καταρρίψει ότι πιστεύαμε μέχρι τώρα. Η έρευνα απέδειξε πως αν δώσουμε στο μωρό μας φυστίκια τα σώζουμε από μια πιθανή αλλεργία σε αυτά στη μετέπειτα ζωή του.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο King’s College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Southampton στη Μεγάλη Βρετανία. Μελετήθηκαν 550 μωρά τα οποία είχαν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία στα φυστίκια.
Πριν κλείσουν τα μωρά τους 11 μήνες, οι ερευνητές έβαλαν στο διατροφολόγιο τους αλεσμένα φυστίκια και αυτό συνεχίστηκε έως ότου να κλείσουν τα 5 τους χρόνια.
Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων της παραπάνω έρευνας έγινε στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine, και παρουσίασε πως τα μωρά που είχαν φάει φυστίκια τους πρώτους μήνες της ζωής τους είχαν 75% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αλλεργία στον συγκεκριμένο ξηρό καρπό μέχρι τα 6 του χρόνια.
Ο Dr. Gideon Lack, επικεφαλής της έρευνας, τόνισε πως αν κάποιος γονιός αποφασίσει να βάλει στη διατροφή του μωρού του φυστίκια θα πρέπει οπωσδήποτε σε μιλήσει με τον παιδίατρο του.
Οι έρευνες συνεχίζονται και τα ερωτηματικά προς λύση είναι ακόμα δύο. Που μπορεί να οφείλεται αυτό το φαινόμενο και αν αυτά τα ευρήματα μπορεί να ισχύουν και για αλλεργίες σε άλλες τροφές.
Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES