Κεφτεδάκια αλλιώς…

Μαγειρευουμε

Αυτή η συνταγή μου αρέσει πολύ γιατί είναι παραλλαγή της κλασσικής και είναι ελαφρώς πικάντικα… Προσωπικά βάζω και λίγο τσίλι αλλά αυτό για τους τολμηρούς!

800 γρ κιμά μοσχαρίσιο

75 ml κρέμα γάλακτος

25 ml γάλα

4 κουταλιές σούπας ψίχουλα μπάγιατικου ψωμιού

1 μεγάλο αυγό

1/2 τριμμένο κρεμμύδι στον ψιλο τρίφτη

1/2 κουταλάκι τζίντζερ

1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο

1 πρέζα κανέλα τριμμένη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε την κρέμα , το αυγό , τα ψίχουλα ψωμιού και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολάκι. Τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν θέλουμε τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το σύρμα του κέικ. Αφήνουμε να σταθεί ο κιμάς στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε κεφτεδάκια, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς, λίγο μεγαλύτερο από το φουντούκι. Τα ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά στους 175° σε προθερμασμένο φούρνο.

Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα να σερβιριστούν με πατάτες τηγανητές !!!!!

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES