Και διηγώντας τα… να τρως

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Μια κεφάτη μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια και ιστορίες αγαπημένων φαγητών, στηριγμένη στο βιβλίο «Και διηγώντας τα…να τρως» της Μελίσσας Στοΐλη (εκδόσεις Κίχλη).

Ιστορίες για ρεμπέτες που τραγουδούν ταυτόχρονα για τα πάθη του έρωτα και για τους μεζέδες, για καλόγερους που τρίβουν με μανία πιπέρι στα μοναστήρια, για αστούς που διαβάζουν τον Τσελεμεντέ και έρχονται στο κέφι με παλιά λαϊκά σουξέ. Παραμύθια και καθημερινές διηγήσεις νοστιμιάς συμπορεύονται και εναλλάσσονται με τραγούδια που υμνούν το φαγητό, το κρασί, και το γλέντι.

Οι τρυφερές καρδιές αγκινάρας γίνονται αφορμή για κόρτε, τα όμορφα μάτια μοιάζουν με κάστανα, οι πιπεριές ανάβουν πόθους.

Τα τραγούδια εμπνέονται από τις ιστορίες και αντίστροφα σε έναν διάλογο διήγησης και μουσικής.

afisa_web_18MAR

 

Με τους: Θανάση Βλαβιανό, Βιβή Κόκκα, Ράνια Παπαδάκου, Πάνο Σταθακόπουλο, Μελίσσα Στοΐλη, Ηρακλή Στρούγγη και Κώστα Παπακωστόπουλο (κιθάρα-τραγούδι), Θοδωρή Ζέη (μπουζούκι).

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες

Ακούγονται τραγούδια των: Γιώργου Μητσάκη, Γιάννη Παπαϊωάννου, Γιώργου Μουζάκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Χατζηχρήστου, Πάνου Τούντα, Νίκου Γούναρη, Μιχάλη Σουγιούλ, Σπύρου Περιστέρη και πολλών άλλων

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”