Ποιές είναι οι 10 προπονήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες από τρέξιμο?

Γυμναστική

Το τρέξιμο έχεις τους πιο φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.Όλοι γνωρίζουν τα οφέλη στην υγεία, καθώς είναι ένας τρόπος άσκησης που βελτιώνει το κυκλοφορικό και αναπνευστικό σύστημα, τονώνει τη λειτουργία της καρδιάς και δυναμώνει το μυϊκό σύστημα.

Αν όμως το τρέξιμο δεν είναι η αγαπημένη σας δραστηριότητα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι άσκησης που μπορούν να μας βοηθήσουν να κάψουμε πολλές θερμίδες.

1.Kettlebell Swing

Στη νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Wisconsin, οι συμμετέχοντες έκαψαν 20,2 θερμίδες το λεπτό σε μια προπόνηση 20 λεπτών.

2.Κωπηλασία εσωτερικού χώρου

12,5 θερμίδες το λεπτό βάση μελέτης του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

3. Burpees

Ο επιστήμονας της γυμναστικής Jeff Godin λέει ότι καίμε 1,43 θερμίδες ανά Burpee. Άρα αν μπορούμε να κάνουμε τουλάχιστον επτά σε ένα λεπτό φτάνουμε σε διψήφιο νούμερο θερμιδών.

4. Ποδήλατο με ελλειπτικό

5. Σχοινάκι

Η άσκηση με το σχοινάκι σε μέτρια ένταση, με περίπου 100 με 120 άλματα το λεπτό καίει περίπου 13 θερμίδες.

6. Ποδηλασία βουνού

Όχι και πολύ γνωστό στην Ελλάδα. Μπορούμε να κάψουμε μέχρι και 1.500 θερμίδες την ώρα, δηλαδή 25 θερμίδες το λεπτό.

7. “Cindy” Προπόνηση στο CrossFit

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου Kennesaw, αυτό το είδος προπόνησης του CrossFit καίει κατά μέσο όρο 13 θερμίδες το λεπτό.

8. Σκι Cross-Country

Μια καλή προπόνηση αυτού του είδους σκι μπορεί να μας βοηθήσει να κάψουμε περισσότερες από 12 θερμίδες το λεπτό.

9. Tabata Άλμα Κάθισμα

Στην έρευνα του Πανεπιστημίου Auburn στο Montgomery, οι συμμετέχοντες έκαψαν 13,4 θερμίδες το λεπτό και διπλασίασαν τον ρυθμό του μεταβολισμό τους και μετά την άσκηση για τουλάχιστον 30 λεπτά.

10. Προπόνηση με σχοινιά

Μια μελέτη του Κολεγίου του New Jersey συνέκρινε διάφορες μορφές προπόνησης, και οι ασκήσειςμε τα σχοινιά πήραν την πρώτη θέση από πλευράς συνολικής κατανάλωσης οξυγόνου και κατά μέσο όρο κάψιμο 10,3 θερμίδων το λεπτό.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES