5 πράγματα που δεν ξέρουν οι φίλοι χωρίς παιδιά

Αμαλίας pick

967fe1e5239bf0dd62a6d154f7647e23

Οι φίλοι μου που δεν έχουν παιδιά δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο σημαντικά είναι μερικά απλά καθημερινά πράγματα τα οποία αυτοί θεωρούν δεδομένα και εμείς οι γονείς τα θεωρούμε ως “υπέρτατα” αγαθά. Αυτά τα καθημερινά που πολύ θα θέλαμε να εφαρμόζουμε αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε… Αυτά τα καθημερινά που στο παρελθόν δεν είχαμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικά είναι!

Ο ύπνος είναι ιερός! Κοιμηθείτε όσο μπορείτε. Το λέω σε όλους! Μην τσιγκουνεύεστε τον ύπνο…Θα έρθει η ώρα που θα αναπολείτε τις ημέρες, νύχτες, ώρες που μπορούσατε να πάρετε έναν υπνάκο στον καναπέ, στο κρεβάτι, στο αυτοκίνητο… χωρίς να σας ενοχλεί κανείς, χωρίς να έχετε υποχρεώσεις να σας κυνηγούν…

Οι τηλεφωνικές συνομιλίες δεν θα είναι ποτέ ίδιες… θα υπάρχει πάντα κάτι να σας απασχολεί, κάποιος να ακούγεται στο βάθος και κατά πάσα πιθανότητα να ουρλιάζει ή σε φωνάζει. Γιατί τα παιδιά μου την ώρα που θα με πάρει η φίλη μου να μιλήσουμε αρχίζουν να θέλουν πράγματα και να ουρλιάζουν ποτέ δεν το κατάλαβα.

Απολαύστε τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, τις πληρωμές στις δημόσιες υπηρεσίες. Σκεφτείτε το και έτσι… είστε μόνη! Και δεν εννοώ στη ζωή, αλλά στην ουρά που περιμένετε. Δεν έχετε κανέναν να σας τραβάει, να απαιτεί, να φωνάζει, να γκρινιάζει.

Απογευματινά ποτά! Την ώρα που εσείς μετά τη δουλειά, την ώρα του δειλινού απολαμβάνετε το ποτό σας με τους συναδέλφους σας ή με τους αγαπημένους σας, εγώ είμαι στο μπάνιο όπου γίνεται ένας χαμός από νερά και σαπουνάδες, στο σαλόνι έχει πέσει βόμβα και πρέπει να πάω στην κουζίνα για να φτιάξω βραδυνό… και όλα αυτά σχεδόν ταυτόχρονα!

Έξοδος για φαγητό. Μετά τα παιδιά δεν είναι ποτέ ίδια. Τα παιδιά κάνουν φασαρία στο εστιατόριο και πρέπει να σκαρφίζεσαι τρόπους να τα απασχολήσεις, να μαζέψεις το χαμό που κάνουν γύρω τους, και κάπου ενδιάμεσα να βάλεις και καμιά μπουκιά στο στόμα. Επίσης εάν πρόκειται για έξοδο με τα παιδιά τα εστιατόρια με γκουρμεδιές ξέχασε τα όπως και τα εστιατόρια με έθνικ πινελιές.

 

Βασισμένο σε κείμενο από το www.huffingtonpost.com

Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES