Λάβετε θέσεις στον αγώνα… ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ενδομητρίωση

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Σήμερα 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας γιορτάζουμε την ζωή!

Στηρίζουμε την γυναικεία υγεία και το κίνημα ενάντια στην ενδομητρίωση.

Μέχρι πριν απο λίγα χρόνια δεν γνωρίζαμε τι είναι η ενδομητρίωση και το ποσοστό των γυναικών που μπορεί να ταλαιπωρεί χωρίς να το γνωρίζουν. Όλες οι φορές που έχουμε ακούσει για την ενδομητρίωση είχαν σχέση με την υπογονιμότητα και ότι είναι ο ύπουλος εχθρός την γονιμοποίησης.

Το κίνημα ΕNDOMARCH WORLWIDE, κατάφερε να κάνει γνωστή αυτή την άγνωστη πάθηση από την οποία υποφέρουν εκατομμύρια γυναίκες, το οποίο ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή διεξάγεται σε πάνω απο 5ο χώρες σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι όμως η ενδομητρίωση;

Πρόκειται για μια παθολογική κατάσταση η οποία δημιουργείται όταν τμήματα του ενδομητρίου αναπτύσσονται εκτός μήτρας προκαλώντας δυνατούς πόνους, αιμορραγία και προβλήματα υπογονιμότητας. Απειλεί 1 στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και η σωστή και έγκαιρη διάγνωσή της ακόμα και σήμερα γίνεται δύσκολα.

Φέτος για πρώτη φορά η Ελλάδα συμμετέχει στο παγκόσμιο αυτό κίνημα με μια σειρά δράσεων, που διοργανώνει η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘’AWARE” και οι οποίες κορυφώνονται με το ENDOMARCHGreece RUN&WALK.

Πρόκειται για έναν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, ο οποίος θα διεξαχθεί παράλληλα με έναν Περίπατο 2,5 χιλιομέτρων (ο περίπατος είναι για όλη την οικογένεια και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα παιδιά)  στους δρόμους του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής.

Το EndoDay RUN/WALK θα διεξαχθεί με την Επίσημη Χορηγία της Γενικής Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής του Ομίλου «Ιασώ» και την Επίσημη Χορηγία του «Nikki Beach» Resort & Spa, στο Πόρτο Χέλι.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 λάβετε θέση, τρέξτε, περπατήστε, ενημερωθείτε, ενημερώστε, για να τερματίσουμε… μαζί την Ενδομητρίωση.

Εμείς θα είμαστε εκεί!

Δηλώστε Συμμετοχή στο www.endomarch.gr

Email: info@endomarch.gr

Facebook: Endomarch Greece

Instagram: endomarch_greece

Μάθε Περισσότερα για την Ενδομητρίωση, για το Κίνημα ENDOMARCH και για τη Δράση EndoDay RUN/WALK στο www.endomarch.gr

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?