Cupcakes με λεμόνι και δενδρολίβανο

Μαγειρευουμε

Πολλές φορές θέλεις να προσφέρεις στους φίλους σου κάτι διαφορετικό αλλά θέλεις και να αρέσει. Έτσι λοιπόν ψάχνοντας στα κιτάπια μου ιδέες για cupcakes ώστε να τα προσφέρω δωράκι σε μια φίλη μου αποφάσισα να δοκιμάσω μια γεύση που δεν είχα ξαναδοκιμάσει. Θα μου πεις, τι θα προσφέρεις κάτι που δεν ξέρεις αν είναι νόστιμο ή όχι ;  Αν σου αρέσει το φαγητό και τα γλυκά και έχεις δοκιμάσει πολλές διαφορετικές γεύσεις πάνω κάτω ξέρεις τις γεύσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους οπότε μάζεψα τα υλικά μου και στρώθηκα στην δουλειά!

Λεμόνι, δεντρολίβανο και ελαιόλαδο είναι τα βασικά υλικά γι’αυτά τα νόστιμα κεκάκια που είναι πραγματικά πολύ νόστιμα….

Αν δεν έχεις δεντρολίβανο μπορείς να βάλεις και θυμάρι!

  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
  • ⅔ κούπας ζάχαρη
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια ( σχεδόν 3 κουταλιές σούπας)
  • ¼ κούπας ελαιόλαδο
  • 1 βανιλίνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο ξερό
  1. Χτυπάς καλά το αυγό με την ζάχαρη να “ασπρίσει”.
  2. Συνεχίζεις το χτύπημα και προσθέτεις γάλα, βανίλια, χυμό και ξύσμα λεμονιών, αλάτι, δεντρολίβανο και το ελαιόλαδο.
  3. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι και συνεχίζεις το χτυπημα ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά καλά.
  4. Βουτυρώνεις μια φόρμα για cupacakes ή αν έχεις χαρτάκια τα στρώνεις σε αυτήν και γεμίζεις με την ζύμη μέχρι τα ¾.
  5. Ψήνεις τα κεκάκια σε καλά προσθερμασμένο φούρνο για 15-17 λεπτά στους 170 βαθμούς.
  6. Μόλις βγουν ζεστά από το φούρνο, τα πασπαλίζεις με άχνη ζάχαρη και α απολαμβάνεις.
TIPS
Εγώ δεν είχα άχνη ζάχαρη και έκανα κάτι από το μυαλό μου. Έριξα σε ένα μπολάκι 3 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη, μια πρέζα δεντρολίβανο ξερό και ξύσμα από 3 λεμόνια. Τα ανακάτεψα και με αυτό πασπάλισα τα κεκάκια μου!
Αμαλία Κυπαρίσση
Αμαλία Κυπαρίσση
Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES