Η Ολυμπία Δραγούνη και το άθλημα που μαγνητίζει όλα τα κορίτσια!

Βάσως pick

Την Ολυμπία την γνωρίζω αρκετά χρόνια.Αφορμή της γνωριμίας μας ήταν ένα Γκαλά Γυμναστικής που διοργάνωνε ο Δήμος Κηφισιάς.Είχε δηλώσει συμμετοχή με την ομάδα της, τους Θρακομακεδόνες και απο τότε έμεινε αξέχαστη σε όλους με την παρουσίαση που έκαναν τα κορίτσια της!

Μια εξαιρετική προπονήτρια, που μαγνητίζει με την δουλειά της όλα τα κορίτσια…

To 4MOMS  τη συνάντησε εν ώρα προπόνησης και κάναμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για το πρόγραμμά της τη Γενική Γυμναστική και την πολύ επιτυχημένη πορεία της ως αθλήτρια και προπονήτρια.

Ποιά είναι η Ολυμπία Δραγούνη;

Είμαι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στην ενόργανη γυμναστική , έκανα πρωταθλητισμό και είχα την χαρά και την τύχη να κατακτήσω το χρυσό πανελλήνιο μετάλλιο στην δοκό ισορροπίας !

Στην πορεία μου ως αθλήτρια είχα και άλλες επιτυχίες και βραβεύσεις ατομικές και ομαδικές με την ομάδα μου τον Άρη Νίκαιας ,αλλά η σημαντικότερη επιτυχία ήταν και είναι, ότι έγινε η άθληση τρόπος ζωής μου!

Έχω παρακολουθήσει επαγγελματικά μαθήματα χορού και χορογραφίας, μαθήματα προπονητικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , σεμινάρια σε διάφορα είδη καλλιτεχνικής γυμναστικής και ασχολούμαι με την προπονητική που είναι και η μεγάλη μου αγάπη απο τα 16 μου παράλληλα ως προπονήτρια και αθλήτρια!

Πόσω χρονών ξεκίνησες την ενόργανη γυμναστική;

Ξεκίνησα την ενόργανη στα 6 μου χρόνια , μετά από έντονη παρότρυνση του παιδιάτρου μου( να’ ναι καλά) , προφανώς γιατί έβλεπε κάποια θετικά σωματικά στοιχεία.Για καλή μας τύχη υπήρχε κοντά μας το αθλητικό κέντρο “Πλάτωνας” στην Νίκαια και είχε ομάδα Ενόργανης, έτσι άρχισαν όλα!

gym4

Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και θέλησες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο άθλημα;

Το άθλημα αυτό με κέρδισε γιατί ήμουνα αρκετά καλή και ένιωθα όμορφα να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω ,το άθλημα της γυμναστικής σου δίνει έτσι και αλλιώς μεγάλη χαρά και ευεξία! Είχαμε εξαίρετους προπονητές τον κύριο Νταν και την κυρία Μαρίνα Γκούγκου και αργότερα τον κύριο Σπύρο Καμπιώτη και την Χρύσα Γεωργακάκη! Η προπόνηση παρά την πίεση και την συχνότητα ήταν αναπόσπαστο μέρος της μέρας μου και μέσα απο αυτό προέκυψαν σχέσεις και φιλίες ζωής! Έτσι συνέχισα τον πρωταθλητισμό ως τα 16 μου και την άθληση ως τώρα!

Απο αθλήτρια-προπονήτρια και με πολύ πετυχημένη πορεία,τι αγαπάς πιο πολύ;

Σταμάτησα τον πρωταθλητισμό νωρίς, διότι μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα ότι πολλές φορές κυνηγώντας τον άπιαστο στόχο συνεχώς, χάνεις λίγο την χαρά της άθλησης ακόμα και της επιτυχίας , γίνεσαι σκληρή και άδικη με τον εαυτό σου και σκέφτεσαι μονόπλευρα! Οι παραπάνω αιτίες είναι και ο λόγος που λάτρεψα το άθλημα της γενικής γυμναστικής που ασχολούμαι και διδάσκω!

gmnast

Τι ακριβώς είναι η Γενική Γυμναστική;

Η γενική γυμναστική ή γυμναστική για όλους είναι ένα υπέροχο πολυδιάστατο άθλημα! Συνδυάζει τις ασκήσεις εδάφους ενόργανης γυμναστικής , την άσκηση με τα όργανα της ρυθμικής γυμναστικής( μπάλα, κορδέλα, σκοινάκι, στεφάνι, κορρίνες) ,τα στοιχεία ακροβατικής γυμναστικής και τραμπολίνου καθώς και στοιχεία χορού!
Το καινοτόμο αυτό άθλημα ανήκει στην Γυμναστική Ομοσπονδία ,έχει φοβερή άνθιση και εξέλιξη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ακόμα περισσότερο , ειδικά στην βόρεια Ευρώπη! Διοργανώνονται πανελλήνιες συναντήσεις και αγώνες κάθε χρόνο, πανευρωπαικοί EUROGYM κάθε δύο χρόνια και παγκόσμιοι κάθε τέσσερα χρόνια GYM FOR LIFE ~WORLD GYMNAESTRADA!

Με τις ομάδες μου της γενικής γυμναστικής έχουμε συμμετάσχει κ εκπροσωπήσει την χώρα μας δεκάδες φορές στο εξωτερικό! Δυο φορές στην Φινλανδία, στην Γαλλία , στο Βέλγιο , στην Γερμανία , στην Αυστρία , στην Βαρκελώνη , δυο φορές Αγγλία , τρεις Σκωτία , στην Ελβετία , στην Πορτογαλία , στην Δανία , στην Σουηδία και η κορυφαία συμμετοχή μας όπου κατακτήσαμε κ το χάλκινο μετάλλιο ηταν στο παγκόσμιο αγωνιστικό στο Cape Town!

gym1JPG

Ποιά είναι η σωστή ηλικία να ξεκινήσει ένα κορίτσι;

Η σωστή ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι ή αγόρι την γενική γυμναστική είναι περίπου 4 χρονών. Βέβαια η πείρα μου , μου έχει διδάξει ότι όταν υπάρχει ταλέντο και κυρίως αγάπη όλες οι ηλικίες μπορούν να ανταποκριθούν και να εξελιχθούν!

Γιατί να γράψει μια μαμά την κόρη της, στο πρόγραμμά σου την γενική γυμναστική;
Το άθλημα αυτό έχει πολλαπλά οφέλη σωματικά,νοητικά, ψυχικά! Σωματικά βελτιώνει την δύναμη, την ευλυγισία, την φυσική κατάσταση, τον έλεγχο των μυικών ομάδων, την επιδεξιότητα,την χάρη και την αρμονία των κινήσεων,φτιάχνει ένα όμορφο , δυνατό και υγιές σώμα που σταδιακά κατακτά πλήθος ασκήσεων! Νοητικά βελτιώνει την αίσθηση χώρου, προσανατολισμού, χρόνου , ρυθμού και την ικανότητα εκμάθησης περίπλοκων κινητικών συνδυασμών! Ψυχικά δίνει τα δώρα της ευεξίας, της χαράς, της αυτοπεποίθησης , της υπομονής και επιμονής, της ομαδικότητας,της φαντασίας, της συνεργασίας!

gymnast2JPG

Απο αθλήτρια-προπονήτρια και με πολύ πετυχημένη πορεία,τι αγαπάς πιο πολύ;

Οι ώρες στο γυμναστήριο για μένα είναι γεμάτες χαρά , χρώματα, μουσική ,χαμόγελα,προσπάθεια και αγάπη! Νιώθω τυχερή και ευλογημένη που κάνω μια τόσο όμορφη δουλειά! Όταν κάτι το αγαπάς τόσο ,όλα τα άλλα μάλλον έρχονται μόνα τους!

Πόσα κορίτσια αυτή τη στιγμή παρακολουθούν τις προπονήσεις σου;

Εχω φτιαξει δυο ομάδες γυμναστικής, η μία είναι στους Θρακομακεδόνες ,η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και η άλλη στην Κηφισιά, το OLYMPIA GYM CLUB!
Η Ολυμπιάδα έχει 16 χρόνια πορείας πολλών επιτυχιών, αποστολών στο εξωτερικό και έχει δημιουργήσει πολύ δυνατές ομάδες αθλητριών, πέρσι η πρώτη ομάδα του συλλόγου κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανάμεσα σε 60 συμμετοχές! Εχει στο δυναμικό της 350 αθλήτριες !
Το OLYMPIA GYM έχει 3 χρόνια πορείας αλλά η τεχνογνωσία μας, η εμπειρία στην προπονητική ,η αγάπη και το σπουδαίο έμψυχο υλικό μας (υπέροχες αθλήτριες), έχει δώσει στην ομάδα φτερα!!! Ήδη έχουμε πολλές επιτυχίες και πολλά σχέδια για το προσεχές μέλλον! Έχουμε φτιάξει 10 τμήματα ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία και προπονούνται συστηματικά με αφοσίωση και αγάπη!

Τι συμβουλή δίνεις στις μικρές αθλήτριές σου;

Θα θελα να δώσω μια συμβουλή στις μικρές και μεγάλες αθλήτριες μου! Να πιστεύουν και να αγαπάνε τον εαυτό τους, η κάθε μια έχει μια μοναδική ικανότητα και ταλέντο! Δεν επιδιώκουμε την σύγκριση αλλά την ατομική βελτίωση έτσι όλοι μαζί να φτάσουμε την ομάδα ψηλά! Μέσα από την επιμονή, την προσπάθεια και συνέπεια βάζοντας το μαγικό ραβδάκι της αγάπης,της χαράς, της ελευθερίας και της έμπνευσης μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα στην ζωή μας!!!

Η Ολυμπία Δραγούνη όμως είναι πάνω απ΄όλα μια πολύ καλή μητέρα και πριν κλείσουμε την κουβέντα μας θέλησε να μας πεί δυο λόγια για τις αγαπημένες της κόρες

Εκτός από όλα τα κορίτσια -αθλήτριες που τα νιώθω σαν παιδιά μου, εχω την τύχη να εχω και δυο κόρες, την Μαρίνα και την Ελένη! Είναι και οι δυο αξιαγάπητες και αξιοθαύμαστες η κάθε μια στην κλίση της! Η Μαρίνα η μεγαλύτερη είναι πορωμένη γεωλόγος και ασχολείται παράλληλα κ με την φωτογραφία εξού και στις περισσότερες φωτογραφίες μας υπάρχει η υπογραφή της, ηταν σπουδαία αθλήτρια μου για πάνω απο μία δεκαετία! Η μικρότερη , η Ελένη ζεί για την ρυθμική , τον χορό και την καλλιτεχνία! Ειναι κορυφαία αθλήτρια , πρωταθλήτρια , προπονήτρια και ασχολείται κ με το σχέδιο μόδας ειδικά στα αθλητικά ρούχα !

Το 4moms ευχαριστεί πολύ την Ολυμπία!

gym

 

 

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES