Συναντήσεις με θέμα την προγεννετική φροντίδα απο το familink

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

Το familink φιλοξενεί και καλεί στις ομάδες περιγεννητικής φροντίδας.

Ποιός χρειάζεται περιγεννητική φροντίδα; Όλες και όλοι μας… η κοινωνία μας το χρειάζεται!

Τί είναι η περιγεννητική φροντίδα; Είναι η φροντίδα της γυναίκας και του άντρα που ετοιμάζονται να γίνουν ή μόλις έγιναν γονείς και φυσικά του μωρού τους. Είναι η υποστήριξη όταν την χρειάζεσαι, η κατάλληλη προετοιμασία τοκετού για το σώμα, τα συναισθήματα, την ψυχή και τα πρακτικά θέματα, η επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφορία, η ενδυνάμωση που έχουμε ανάγκη, η απλόχερη φροντίδα, ο χώρος και ο χρόνος για να εκφράσουμε τις ανησυχίες, τους φόβους και τις ερωτήσεις μας, είναι η συντροφιά που δεν θα κρίνει, δεν θα συγκρίνει, μόνο θα ακούσει, θα αγκαλιάσει, θα υποστηρίξει.

Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ειδικότερες ανάγκες κάθε περιόδου εμψυχώνουμε τρεις ομάδες περιγεννητικής φροντίδας. Την ομάδα εγκυμοσύνης και την ομάδα μητρότητας στην οποία οι μαμάδες πλέον έρχονται με τα μωράκια τους και την ομάδα περιγεννητικού τραύματος. Για την εγκυμοσύνη και τη λοχεία η κάθε ομάδα συναντιέται μια φορά την εβδομάδα, με συγκεκριμένη θεματολογία κάθε φορά αλλά και με ζητήματα που θα φέρνουν οι συμμετέχουσες. Πέρα από την τεκμηριωμένη πληροφορία για το εκάστοτε θέμα, σε κάθε συνάντηση θα υπάρχει χρόνος για μοίρασμα των προσωπικών εμπειρίων, προβληματισμών και ερωτήσεων και χρόνος για εξατομικευμένη δουλειά με το σώμα ή/και με το μωρό (ασκήσεις πρόληψης και ανακούφισης, κινήσεις με μουσική και στάσεις για την καθημερινότητα και τον ύπνο και τη διευκόλυνση του τοκετού, εξοικείωση με την αναπνοή και τον ήχο της φωνής, τεχνικές μασάζ και αυτομασάζ για τη μαμά και το μωρό).

Μέσα από τη δουλειά μας διαπιστώσαμε τις σοβαρές και μακροπορόθεσμες επιπτώσεις που έχει στη ζωή της γυναίκας και της οικογένειάς της οποιοδήποτε τραυματικό γεγονός σχετίζεται με τη μητρότητα (αποβολή, έκτρωση, τραυματικός τοκετός, απώλεια). Για να δώσουμε την προσοχή και τη φροντίδα που απαιτούν τα βιώματα αυτά, μια φορά το μήνα θα εμψυχώνουμε μια συνάντηση αποκλειστικά αφιερωμένη στον πόνο της μητρότητας.

Εμψυχώτριες
~ Θέμις Στυλιανοπούλου, βοηθός μητρότητας τοκετού-λοχείας, οικογενειακή φωτογράφος, δασκάλα aikido για παιδιά
~ Όλυ Πατσούρα, βιολόγος, βοηθός μητρότητας τοκετού-λοχείας, σύμβουλος και πρακτικός ολιστικής υγείας

Ημερομηνίες (επιλέξτε την ημέρα και ώρα που σας βολεύει περισσότερο μεταξύ των παρακάτω)
Δευτέρα 7/3 στις 19:00-20:30
Παρασκευή 11/3 στις 15:00-16:30

Επικοινωνία

[email protected]
fb Themis Stylianopoulou
6947776942

[email protected]
fb Oly Patsoura
6938085402

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES