Τα παιδιά 1 έως 3 ετών στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας τον Μάρτιο

Δράσεις

Αν έχετε μικρά παιδιά, ηλικίας 1 έως 3 ετών το Παιδικό Μουσείο έχει ετοιμάσει πολύ ωραία προγράμματα που θα τα διασκεδάσουν και θα τα εκπαιδεύσουν.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο με σκοπό να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες του κοινού του σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων και για παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων και τους ενήλικες συνοδούς τους στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

O Μάρτιος είναι αφιερωμένος στα χρώματα, τις γεύσεις και τα μεγέθη στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:

για παιδιά ηλικίας 1-2 χρόνων & ώρες 11:30 – 12:30

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

«Το μικρό & το μεγάλο!»

Μεγάλο και μικρό! Πόσα διαφορετικά αντικείμενα διαφορετικού μεγέθους θα ανακαλύψουμε; Τι ήχο παράγει το μεγάλο; Το μικρό;

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους εξοικειώνονται με διαφορετικές συλλογές του Μουσείου και ανακαλύπτουν τα μεγέθη. Αγγίζουν τα αντικείμενα και τα αντιλαμβάνονται με όλες τις αισθήσεις τους. Τέλος, δημιουργούν τα αποτυπώματά τους σε διαφορετικά μεγέθη, με αφορμή τις συλλογές.

 

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

«Ένα γλυκό… γλυκό…ξινο!»

Ποια υλικά είναι γλυκά; Ποια ξινά;

Τι γεύση έχουν τα κουλούρια; Από πόσα διαφορετικά υλικά αποτελούνται;

Ποια είναι η υφή τους; Ποια υλικά τους είναι ξινά; Ποια είναι γλυκά;

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν διαφορετικές γεύσεις, αξιοποιούν σκεύη και άλλα αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου, πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά μαγειρικής και μαγειρεύουν τα δικά τους κουλούρια στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας!

για παιδιά ηλικίας 2-3 χρόνων & ώρες 10:00 – 11:00

 

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

«Χρωματομπερδέματα…»

Ποια είναι τα βασικά χρώματα; Ποιους συνδυασμούς μπορούν να δημιουργήσουν; Με ποιον τρόπο μπορούμε να τα συνδέσουμε με τα σχήματα; Από πόσα διαφορετικά υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε χρώματα;

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους διακρίνουν και εντοπίζουν τα τρία βασικά χρώματα στη συλλογή των σχημάτων του Μουσείου. Παίζουν και πειραματίζονται με χρώματα και διαφορετικά υλικά και με εργαλείο ένα πινέλο δημιουργούν μια από τις πρώτες τους «αφηρημένες» ζωγραφιές.

 

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

«Μ Μ μ- εγέθη …»

Πόσα διαφορετικά μεγέθη από «μ» υπάρχουν; Πόσα διαφορετικά αντικείμενα;

Τι ήχο παράγουν; Πώς είναι η σκιά τους;

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους με εργαλείο τις συλλογές του Μουσείου ευαισθητοποιούνται στις έννοιες μικρό, μεσαίο, μεγάλο, πειραματίζονται και παίζουν με τα μεγέθη και τους ήχους που παράγουν σε διαφορετικές καταστάσεις κι εμπνέονται από τον πειραματισμό με αφορμή ένα πρωτότυπο παραμύθι!

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 3312995

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES