Κέικ με κακάο και εσπρέσσο

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Υλικά
190 γρ. βούτυρο αγελάδος
190 γρ. καστανή ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 μεγάλα φρέσκα αυγά
60 γρ. κακάο
1 κουταλάκι baking powder
20 ml φρέσκο γάλα
1 δόση εσπρέσο

Εκτέλεση
1. Αρχικά βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, διάστασης 8,5 x 17,5 εκατοστά περίπου. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με κακάο, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και τινάζουμε αυτό που περισσεύει.

2. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και χτυπάμε καλά, μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσεξε το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει μαλακώσει.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
4. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε μετά και αυτά στο μίξερ.
5. Τέλος ρίχνουμε και τον εσπρέσσο και χτυπάμε καλά, σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για να αφρατέψει καλά το μείγμα.

6. Το αδειάζουμε με προσοχή στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C στον αέρα, για 45-60 λεπτά στη μεσαία σχάρα.

7. Μετά από 45 λεπτά δοκίμαζουμε να τρυπήσουμε το κέικ σοκολάτας με ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.
8. Περιμένουμε 20 λεπτά για να το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε πρώτα να κρυώσει τελείως για να το απολαύσουμε.

Πηγή: provocateur.gr

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…