Η συνταγή της Φανής:Μοσχάρι κρασάτο με μανιτάρια

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!Δοκιμάστε να φτιάξετε τη παρακάτω συνταγή και θα με θυμηθείτε…

Υλικά:

  • 800 γρ. μοσχαρίσια ελιά ή σπάλα κομμένη σε κύβους
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά champignon
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 κ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 2 κ. σούπας χονδροκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ. γλυκού μέλι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα υγρό πανάκι ή βρεγμένο χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε 2 ή 3 κομμάτια.

Ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Πετάμε το λάδι που έχει μείνει στην κατσαρόλα, αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά από τη μια πλευρά χωρίς να ανακατέψουμε και τότε τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις άλλες πλευρές σφραγίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τους χυμούς του κρέατος στο εσωτερικό του. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3-4 λ επτά ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον κόλιανδρο και ζεστό νερό από το βραστήρα μέχρι να μισοκαλύψουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την ένταση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 50 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 50 λεπτά ακόμα μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά. Ελέγχουμε αν χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό από το βραστήρα.

Στα 45 λεπτά περίπου του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον μαϊντανό.

Παίρνουμε μια κουτάλα ζωμό από την κατσαρόλα, 4-5 κομμάτια μανιταριών και τα πολτοποιούμε στο μούλτι με τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα, ανακινούμε να απλωθεί παντού και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.

Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι ή πουρέ πατάτας.

Καλή όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”