Μεγαλώνοντας τα παιδιά η γιαγιά..

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Την περασμένη Κυριακή, είχε μια υπέροχη λιακάδα και περάσαμε τη μέρα μας στη παιδική χαρά.

Τα παιδιά παίζανε ,τρέχανε,σκαρφαλώνανε, με λίγα λόγια κάνανε ότι κάνουν τα περισσότερα παιδιά στις κούνιες..και λέω τα περισσότερα ,γιατί η ματιά μου έπεσε σε μια μικρούλα η οποία δυσκολευόταν να ακολουθήσει στο παιχνίδι ,γιατί ήταν πολύ παχουλή και δυσκίνητη για την ηλικία της….

Ακριβώς απο πίσω της ακολουθούσε η γιαγιά της μ ένα γεμάτο τάπερ φαγητό και τη πίεζε να τελειώσει το φαγητό της.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ;

Η μικρούλα έπιασε κουβέντα με τη κόρη μου και παίζανε μαζί, οπότε άρχισα να κουβεντιάζω κι εγώ με τη γιαγιά με το τάπερ,τη ρώτησα γιατί τη πιέζει να φάει αφού η μικρή δε θέλει και μου απάντησε με ύφος ¨τι λές κοπέλα μου, θέλει δε θέλει πρέπει να φάει ,το πάχος είναι υγεία λέγαμε στα χρόνια μου”

ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΤΙ;

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα από τα συχνότερα προβλήματα υγείας στην παιδική ηλικία, η οποία επηρεάζει την υγεία και στην ενήλικη ζωή, καθώς φαίνεται ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες.

Αυτό προφανώς δε το ήξερε η γιαγιά του μικρού κοριτσιού, αλλά δεν μπορούσε να το δει κιόλας ,καθώς η εγγονούλα της, δυσκολευόταν πολύ να ακολουθήσει τα άλλα παιδιά στο παιχνίδι που κάνανε στη παιδική χαρά!

Σίγουρα οι περισσότερες μαμάδες που εργάζονται και τα παιδιά τα κρατάει η μαμά τους, ή η πεθερά τους,θα πρέπει να δίνουν διατροφικές κατευθύνσεις!

Η βοήθεια είναι πολύτιμη και αναγκαία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε πρέπει να επεμβαίνουμε όταν πρέπει….

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”