Κάντο σαν τους Κοζανίτες

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Στην Κοζάνη ο Δήμαρχος ενημερώθηκε, προχθές, ότι σε 3 ώρες πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες θα καταφθάσουν στην περιοχή. Χωρίς κανένα σχέδιο. Του το ανακοίνωσαν. Τελεσίδικα. Σε αυτές τις τρεις ώρες, βρέθηκε χώρος, δημοσιογράφοι της περιοχής άρχισαν να απλώνουν μοκέτες στο γυμναστήριο, φοιτητές βοηθούσαν να καθαριστεί ο χώρος υποδοχής, εθελοντικές ομάδες οργάνωναν τις ελλείψεις, βγήκε ανακοίνωση, έκανε τον γύρο των social media, κάτοικοι κάλυψαν όλες τις πρώτες ανάγκες ως το βράδυ, γιατροί έκαναν δωρεάν ελέγχους, οδοντίατροι έπαιρναν ολόκληρες οικογένειες και έκαναν σφραγίσματα και περιποίηση ανακουφίζοντας πόνους.

Ο πατέρας Νικόλας, ερχόμενος σε αντίθεση με τον Μητροπολίτη (ο οποίος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να βοηθήσει και δεν παραχώρησε χώρο-βοήθεια) αποφάσισε μόνος να οργανώσει μία ομάδα ανθρώπων από το κοινωνικό παντοπωλείο (που διευθύνει) για να μη λείψει τίποτα.

Ζούμε σε καιρούς πολέμου. Ας αποφασίσουμε σαν ποιους θέλουμε να είμαστε. Προτείνω σαν τους Κοζανίτες.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…