Πως είναι να έχεις γενέθλια κάθε 4 χρόνια;

Βίβης pick

Σήμερα 29 Φεβρουαρίου, η 60ή ημέρα του δίσεκτου έτους, μια ημέρα που υπάρχει κάθε 4 χρόνια.

Με τα κορίτσια χθές το απόγευμα συζητούσαμε για την αυριανή μέρα και πως θα ήταν να είχαμε γενέθλια αυτή την ημερομηνία.

Και οι δύο αναφώνησαν με όχι και τόσο ενθουσιασμό ότι θα ήταν απαίσια να είχαν γενέθλια κάθε τέσσερα χρόνια και πραγματικά πιστεύουν ότι είναι πολύ άτυχα τα παιδιά που θα γεννηθούν αύριο!

Ένα άρθρο στο ΒΗΜΑGAZINO πριν 4 χρόνια παρουσίασε μερικά απο εκείνα τα άτομα που… μεγαλώνουν ένα έτος κάθε τέσσερα χρόνια. Οι γεννημένοι στις 29 Φεβρουαρίου, που φέτος έχουν την τιμητική τους, περιέγραψαν πώς είναι να είσαι ακόμη «παιδί», όταν οι συνομήλικοί σου περνούν την κρίση των 30.

Leap day babies ή leaplings στην αγγλική όπου το μεγάλυτερο ποσοστό τους μεγαλώνοντας απολαμβάνουν τη μοναδικότητα των γενεθλίων τους γιατί πιστεύουν ότι υπάρχει ένα πλεονέκτημα στο να έχεις γενέθλια πραγματικά μόνο μία φορά κάθε τέσσερα χρόνια.

Το 80 τοις εκατό όσων έχουν γενέθλια στις 29 Φεβρουαρίου, τα υπόλοιπα τρία χρόνια γιορτάσουν τα γενέθλιά τους στις 28 Φεβρουαρίου επειδή έχουν γεννηθεί το Φεβρουάριο.

Όταν γεννιέσαι στις 29 Φεβρουαρίου, μεγαλώνεις ένα χρόνο μία φορά στα τέσσερα χρόνια;

Δυστυχώς, μεγαλώνεις κάθε δευτερόλεπτο … ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES