Τα οικονομικά του χωρισμένου ζευγαριού σε ένα application

Γενικώς & Αορίστως

Με το application Supportpay οι γονείς “ανεβάζουν” τις αποδείξεις δαπανών των παιδιών χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν και να δημιουργούνται εντάσεις στις πολλές φορές ήδη τεταμένες σχέσεις μετά απο ένα χωρισμό. Όλα τα έξοδα μπορούν να πληρώνονται αυτόματα μέσω του λογαριασμού PayPal του γονιού που επιβαρύνεται με τα όποια έξοδα.

Η παραπάνω εφαρμογή είναι ιδέα της Αμερικανίδας Sheri Atwood, η οποία αποκάλυψε ότι το διαζύγιο της και το ζήτημα της διευθέτησης των χρημάτων, της έδωσαν την ιδέα για την εφαρμογή SupportPay.

Εάν κάποιος από τους δύο έχει αντίρρηση όσον αφορά σε μια συγκεκριμένη δαπάνη, μπορεί να κάνει χρήση της λειτουργίας διαφωνιών, μέσω της οποίας ο άλλος γονιός καταθέτει τα δεδομένα αναλυτικά προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα της δαπάνης.

Χάρη στην εφαρμογή, τα ζευγάρια σταματούν να καυγαδίζουν στο τηλέφωνο, συχνά εμπλέκοντας τα παιδιά τους και λύνουν τις διαφορές τους πιο «πολιτισμένα», χωρίς εντάσεις.

Το SupportPay έχει ήδη 36.000 χρήστες στα δύο χρόνια της λειτουργίας του, γνωρίζοντας μεγάλη απήχηση ιδίως τον τελευταίο χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τα πρώην ζευγάρια αναμένεται να κάνουν «συναλλαγές» 900 εκατ. δολαρίων φέτος μέσω της εφαρμογής.

Η εφαρμογή ήταν δωρεάν έως τον Σεπτέμβριο αλλά έκτοτε η εταιρεία χρεώνει τα downloads. Το 23% των χρηστών της έχει επιλέξει προνομιακά πακέτα που χρεώνονται από 120 δολάρια/έτος και δίνουν στα ζευγάρια τη δυνατότητα να κρατούν αρχεία των συναλλαγών σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Τα αρχεία είναι ζωτικής σημασίας για τα ζευγάρια που λύνουν τις διαφορές τους μέσω της δικαστικής οδού. Ο γονιός που έχει καλύψει έναν αριθμό εξόδων για τα παιδιά του πρέπει να είναι σε θέση να το αποδείξει στο δικαστήριο, τονίζει ο Derek Austin, δικηγόρος οικογενειακού δικαίου της εταιρείας Austin & Plate P.C. στην Καλιφόρνια που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες για το SupportPay.

Πηγή: www.newmoney.gr

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES