Ριγκατόνι με ντοματίνια, τόνο και μπρόκολο στο φούρνο

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μια πολύ ωραία συνταγή για το ξεκίνημα της εβδομάδας!

Υλικά:

  • 500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 3
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι al dente, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβουμε τα ντοματίνια στα 3 ή στα 4. Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βράζουμε ελαφρά για 7-8 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα ντοματίνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Σουρώνουμε την κονσέρβα τόνου, προσθέτουμε τον τόνο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”