Ριγκατόνι με ντοματίνια, τόνο και μπρόκολο στο φούρνο

Μαγειρευουμε

Μια πολύ ωραία συνταγή για το ξεκίνημα της εβδομάδας!

Υλικά:

  • 500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
  • 1 κονσέρβα τόνου σε νερό
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα 3
  • 200 γρ. μπρόκολο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ριγκατόνι al dente, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Κόβουμε τα ντοματίνια στα 3 ή στα 4. Κόβουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες και το βράζουμε ελαφρά για 7-8 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα ντοματίνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Σουρώνουμε την κονσέρβα τόνου, προσθέτουμε τον τόνο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το μπρόκολο και ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES