Λουκάνικα με γλυκοπατάτες, κυδώνια και πατάτες

Μαγειρευουμε

Ψάχνοντας μια συνταγή με κρέας για αύριο, βρήκα αυτην εδώ της Μαριλού Παντάκη και σκεφτόμενη τα χειροποίητα λουκάνικα που έχει ο κρεοπώλης μας είπα εδώ είμαστε! Απλά και λίγα υλικά που οι περισσότερες τα έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας.

Μερίδες: 4 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας: 15′, Χρόνος Ψησίματος: 40′

Υλικά

4 χωριάτικα λουκάνικα
2 γλυκοπατάτες
1 κυδώνι
4 μικρές πατάτες
2 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
2 κλαδιά φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

1) Κόβουμε τα λαχανικά: κυδωνάτες τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και τα κυδώνια, μεγάλους χοντρούς κύβους τα κρεμμύδια και τα βάζουμε όλα σε ένα μεγάλο πυρέξ.

2) Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μαζί με τα κλαδιά του δεντρολίβανου και τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες.

3) Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 190oC και ανακατεύουμε στα μισά του χρόνου.

4) Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρές φέτες και τα σκορπίζουμε μέσα στο πυρέξ.

5) Ψήνουμε για 30-40 ανακατεύοντας μια τελευταία φορά στα μέσα του ψησίματος.

 

Source: www.madameginger.com
Image Credits: Στυλιανός Παπαρδέλας

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES