Γονείς δημοσιοποιούν φωτογραφίες του παιδιού τους την ώρα που ξεψυχάει

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μπορεί να σοκάρει, αλλά στόχος τους ήταν να δείξουν την ανάγκη εμβολιασμού για τη μηνιγγίτιδα όλων των παιδιών. Δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες για να ευαισθητοποιήσουν παγκοσμίως τους γονείς έτσι ώστε να μην υπάρξουν άλλα παιδιά θύματα..

Ένα ζευγάρι γονέων από τη Βρετανία έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών του παιδιού τους λίγο πριν ξεψυχήσει χτυπημένο από τη μηνιγγίτιδα. Στόχος των γονιών είναι να συγκεντρώσουν διαδικτυακά όσες περισσότερες υπογραφές μπορούν για να πιέσεις το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παρέχει εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας σε όλα τα παιδιά. Η Κλερ Τίμινς ελπίζει ότι οι εικόνες και η ιστορία του παιδιού της θα ευαισθητοποιήσουν κι άλλους γονείς, ελπίζει να τους κινητοποιήσει να προσέχουν για εκείνα τα συμπτώματα που η ίδια δεν είδε.

Ο μόλις επτά ετών Μέισον Τίμινς πέθανε μέσα σε 24 ώρες. Ήταν το 2013 όταν ο Μέισον είπε στη μητέρα του ότι δεν αισθανόταν καλά. Μια μέρα μετά, έχασε τη μάχη με τη μηνιγγίτιδα. Ο μικρός δεν είχε το κόκκινο εξάνθημα που συνήθως συνδέεται με τη μηνιγγίτιδα. Είχε κάνει το εμβόλιο κατά της ιογενούς μηνιγγίτιδας, αλλά προσβλήθηκε βακτηριδιακή μορφή της νόσου.

«Μια Δευτέρα πρωί τον άκουσα να βήχει και μετά δεν αισθανόταν καλά», είπε η κ. Τίμινς στην Telegraph. Ο μικρός ανέβασε πυρετό και η μητέρα του έτρεξε στον γιατρό, ο οποίος αμέσως αναγνώρισε τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας. «Αρρώστησε στις 6.30 το πρωί και μέχρι τα μεσάνυχτα ήταν κλινικά νεκρός», προσθέτει η κ. Τίμινς. «Είναι σοκαριστικό αλλά αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε τον κόσμο να ακούσει», εξηγεί η Κλερ Τίμινς.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει το διαδικτυακό αίτημα προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετά το θάνατο της δίχρονης Φέι Μπαρντέτ από την ίδια αρρώστια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Η μητέρα της Φέι επίσης έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία της κόρης λόγο πριν εκπνεύσει.

121346-271744

 

Πηγή: athensvoice.gr

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…