Γιατί πρέπει να τρώτε τακτικά σοκολάτα

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mια νέα έρευνα έρχεται να «απενοχοποιήσει» τη κατανάλωση της σοκολάτας.

Οι …εραστές της σοκολάτες έχουν συχνά ενοχές για αυτήν τη γλυκιά απόλαυση, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται να «απενοχοποιήσει» της κατανάλωσή της, αρκεί βέβαια να υπάρχει κάποιο μέτρο.

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite και στην οποία συμμετείχαν 968 άτομα ηλικίας μεταξύ 23 και 98 ετών, έδειξε ότι η κατανάλωση σοκολάτας τακτικά συνδέεται με τη διανοητική λειτουργία, ανεξάρτητα από άλλες διατροφικές συνήθειες.

Πιο συγκεκριμένα, βελτιώνει την απόδοση σε γνωστικά τεστ, βοηθά στη σάρωση, στην παρακολούθηση, στην αφηρημένη συλλογιστική καθώς και στην λειτουργία της μνήμης. Που οφείλονται αυτές οι ευεργετικές συνέπειες; Σε μια υποομάδα των φλαβονοειδών, που βρίσκονται στη σοκολάτα.

Στο δε ερώτημα «μαύρη ή λευκή σοκολάτα» η απάντηση είναι μαύρη.

thetoc.gr

 

Ειρήνη Κατραβά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Ονομάζομαι Ειρήνη Κατραβα, είμαι 45 χρονών, μητέρα δύο παιδιών σε εφηβεία,της Ριανας 14 χρονών και του Λάμπρου 13 χρονών, σύζυγος του Δημήτρη Πασαλιάδη για 15 χρόνια και εργαζόμενη στις οικογενειακές μας επιχειρήσεις που αφορούν στην εστίαση Barque, Meat Restaurant – Bar στη Ν Ερυθραία και του Remezzo Restaurant Bar στη Μύκονο.
Έχω τελειώσει τη σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π.. λατρεύω τα ταξίδια, τη γυμναστική και τη yoga, το θέατρο, τον κινηματογραφο, τις εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, τα βιβλία και το ροζέ κρασί!