Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τον ιό Η1Ν1

Υγεία

4moms team , 23-02-2016

Αυστηρές προειδοποιήσεις στους γονείς να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό, εάν τα παιδιά τους παρουσιάσουν συμπτώματα του ιού Η1Ν1, απευθύνουν οι λοιμωξιολόγοι, καθώς ο ιός είναι ιδιαίτερα επιθετικός και πλήττει ακόμη και άτομα μικρής ηλικίας.

Ένα τετράχρονο αγοράκι, που μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και διασωληνώθηκε, δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε ένα 24ωρο μετά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος, από τα 14 παιδιά που έχουν νοσηλευτεί σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα επτά παραμένουν για νοσηλεία. Ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 35 και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ σε 99, ενώ μόνο σήμερα καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να κινητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους είναι η απότομη εμφάνιση υψηλού πυρετού, οι έντονες μυαλγίες και η δύσπνοια. Η λήψη αντιικού φαρμάκου μέσα σε 48 ώρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων μειώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών.

Οι λοιμωξιολόγοι επαναλαμβάνουν ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ενώ οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα γρίπης και λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του ιού.

Η ραγδαία εξάπλωση του ιού της γρίπης οφείλεται στα χαμηλά ποσοστά εμβολισμού στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό πως μόνο το 15% του γενικού πληθυσμού και το 10% των επαγγελματιών υγείας έχει κάνει το εμβόλιο.


Πηγή: www.megatv.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES