Κεκάκια απο κόκκινο βελούδο…

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

‘Η αλλιώς Red Velvet Cupcakes….

Η Αλεσάντρα λατρεύει να δημιουργεί διάφορες συνταγές ζαχαροπλαστικής. Προχθές αγοράσαμε όλα τα υλικά μιας συνταγής για red velvet cupcakes που ήθελε να κεράσει τις φίλες της στο σχολείο. Δεν ξέρω τι έγινε λάθος, εφόσον την άφησα να τα κάνει όλα μόνη της, αλλά αυτά μόνο με τα γνωστά κεκάκια δεν έγιναν. Το χρώμα τους ήταν μπεζ, όσο χρώμα ζαχαροπλαστικής και αν προσπάθησε να προσθέσει στο τέλος… Δεν τόλμησα να δοκιμάσω, αλλά νομίζω και η ίδια απογοητεύτηκε τόσο πολύ που πραγματικά θέλω να βρώ μια συνταγή να επανορθώσουμε!

Και νομίζω ότι στην αγαπημένη μου σελίδα www.theeaters.gr, την βρήκα!

Υλικά

80 γρ βούτυρο σε σε θερμοκρασία δωματίου
• 200 γρ ζάχαρη
• 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 30 γρ κακάo
• 1 κ/σ baking powder
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 240 ml πλήρες γάλα
• 2 μεγάλα αυγά
• 1 κοφτή κουταλια food colouring
*προτίμησε το red paste – Christmas Red των Wiltons – Θα βγεί το κόκκινο που πρέπει

για το cream cheese frosting
• 500 γρ τυρί Φιλαδελφια σε θερμοκρασία δωματίου
• 2 sticks βούτυρο αγελάδος -να εχει μαλακώσει σε θερμοκρασια δωματίου
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 2 και 1/2 κούπες αχνη ζάχαρη περασμένη απο κόσκινο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετούμε χαρτάκια για cupcakes σε 1 ταψί για cupcakes.

Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζαχαρη, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το κακάο μεχρι τα υλικά μας να έχουν μια αμμώδης υφή και να μην βλέπουμε πουθενά βούτυρο.

Σε μια κανάτα ή ενα μεγάλο ποτήρι βάζουμε το γάλα τα αυγά και τη πάστα food colouring. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα ρίχνουμε το γάλα στα στέρεα συστατικά μας και ανακατευούμε μέχρι να έχουμε ενα ομογενοποιημένο μείγμα.

Γεμίζουμε τα χαρτάκια με ένα κουτάλι ή καλύτερα με ενα icecream scoop με το μείγμα μέχρι τα 2/3 τους. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 18 -20 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά το ταψάκι στα μισά.

Ελέγχουμε τα κεκάκια με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγεί στεγνή είμαστε έτοιμοι.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν βάλουμε το frosting.

Στο μίξερ, χτυπάμε το φιλαδέλφια, το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι να ενσωματωθεί. Αυξάνουμε την ταχύτητα σε υψηλή και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμο και αφράτο.

Κρατάμε ενα κεκάκι για το γαρνίρισμα. Σε όλα τα άλλα απλώνουμε το frosting με ένα μαχαίρι. Μην φοβάστε μια χαρά θα βγει. Just do it.

Θρυμματίζουμε το καβατζωμένο κεκάκι από πάνω για γαρνίρισμα.

 

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?