Αποβολή 16χρονης επειδή φόρεσε t-shirt με τη λέξη “lesbian”

Έφηβοι

4moms team , 23-02-2016

H Taylor Victor είναι 16 χρονών και τον περασμένο Αύγουστο αποβλήθηκε από το σχολείο της επειδή φορούσε ένα t-shirt με το logo “Nobody knows I’m a lesbian” (Κανείς δεν ξέρει ότι είμαι λεσβία). Οι υπεύθυνοι του σχολείου της στην Καλιφόρνια υποστήριξαν ότι αυτό το μπλουζάκι προκάλεσε αναστάτωση κι ότι η Taylor δεν είχε δικαίωμα να εκφράσει τις προσωπικές της προτιμήσεις στο σχολείο. Σύμφωνα με την Taylor όμως ακόμα πιο παράλογο είναι το γεγονός ότι το σχολείο υποστήριξε ότι το logo ήταν πρόσκληση για σεξ και ότι υπάρχει σχέση με συμμορία.

Η έφηβη μαθήτρια – που έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι ομοφυλόφιλη- έχοντας στο πλευρό τους γονείς της κάλεσε την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών για να αντιμετωπίσει το σχολείο της και προχώρησε σε μήνυση σχετικά με την καταπάτηση του αναφαίρετου δικαιώματος για την ελευθερία του λόγου.  

Η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε την Taylor την περασμένη εβδομάδα, με το σχολείο να αρνείται ακόμα ότι έκανε λάθος. Συμφωνήθηκε, ωστόσο από κοινού να υπάρξει ένας κανονισμός ντυσίματος καθώς και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το δικαίωμα των φοιτητών στην ελευθερία του λόγου.

Έτσι, η Taylor, δηλώνοντας περήφανη για την προσωπικότητα και τα αισθήματά της εμφανίστηκε και πάλι στο σχολείο με την ίδια μπλούζα και παρακολούθησε κανονικά τα μαθήματά της, προτρέποντας όλους να είναι ο εαυτός τους στο σχολείο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES