Η συνταγή της Φανής: Μους γιαούρτι με λεμόνι

Μαγειρευουμε

Υλικά:

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα και σάρκα από 2 λεμόνια
  • 3 κ. σούπας ζάχαρη

για το σιρόπι:

  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού νερό

 

Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τρίβουμε τη φλούδα τους στον τρίφτη. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε το ξύσμα λεμονιού με τις 3 κ.σούπας ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι. Καλύπτουμε το μπολάκι με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο τα υλικά θα έχουν ενωθεί καλά σε μια κίτρινη κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει σε ελαφριά σαντιγύ. Προσθέτουμε το κρεμώδες ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμαΠροσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.

Κόβουμε τα λεμόνια σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφριά το σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε τη μους γιαουρτιού με τις γλασαρισμένες φέτες λεμονιού και λίγο σιρόπι.

Καλή όρεξη!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES