#Μom’s diet: Γιατί οι τηγανητές πατάτες μπορεί να είναι πιο υγιεινές από μια σαλάτα;

Διατροφή

4moms team , 19-02-2016

Μπορεί η απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό να είναι ένα κατηγορηματικό «όχι», έρευνες όμως έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα, καταλήγοντας στο ότι το μυστικό για υγεία και απώλεια βάρους δεν είναι ένα γενικότερο πλάνο υγιεινής διατροφής αλλά ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα – που μπορεί να περιέχει ακόμη και πιο «unhealthy» επιλογές, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Eran Segal από το Weizmann Institute του Israel, «Οι διαφορές που παρατηρήσαμε ανάμεσα στους ανθρώπους που κατανάλωναν τα ίδια ακριβώς γεύματα κατέδειξαν ότι τελικά, μια πιο personalized διατροφή είναι πιθανότερο να τους βοηθήσει».

Ο Segal και οι συνεργάτες του εξέτασαν 800 άτομα για μία εβδομάδα, παρακολουθώντας την πρόσληψη φαγητού τους, τα επίπεδα σακχάρου, τη φυσική τους δραστηριότητα και τις συνήθειές τους στον ύπνο. Αυτό στο οποίο κατέληξαν είναι ότι οι διαφορετικοί άνθρωποι έχουν και διαφορετικές αντιδράσεις απέναντι στα ίδια φαγητά, ακόμη και σε εκείνα που γενικότερα θεωρούνται υγιεινά.

Για παράδειγμα, οι συγκεκριμένες έρευνες έδειξαν ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ορισμένων ατόμων, αυξάνονται αφότου καταναλώσουν μερικές μπανάνες και όχι, για παράδειγμα, μπισκότα. Σε άλλους πάλι, μια δίαιτα υψηλή σε γλυκόζη προκαλεί αύξηση της συγκεκριμένης τιμής στον οργανισμό τους, ενώ σε άλλους αυτό παρατηρείται μετά την κατανάλωση ψωμιού.

Σύμφωνα με τον Segal, σκοπός όλου αυτού είναι η κατανόηση πως μια δίαιτα εξατομικευμένη για τον καθένα, θα βοηθήσει περισσότερο και θα αποτρέψει την παχυσαρκία και τον διαβήτη, δύο από τις πιο σοβαρές επιδημίες του ανθρώπινου γένους. ” Δε θα πρέπει να περιμένετε από μια δίαιτα να λειτουργήσει για εσάς, επειδή λειτούργησε για κάποια φίλη σας, τη μαμά σας ή το αφεντικό σας».

Αν λοιπόν δεν είστε σίγουρες ποιο είδος δίαιτας είναι το ιδανικό για εσάς, το σωστό είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας, κάνοντας παράλληλα μια μικρή έρευνα από μόνες σας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES