Ανατρεπτική σοκολάτα με αβοκάντο

Μαγειρευουμε

Η  Έλενα απο το elenaiscooking.com βρίσκει συνταγές για γλυκά κυρίως, που να περιέχουν τα αγαπημένα της υλικά και να είναι και ωφέλιμες για τον οργανισμό! Το αβοκάντο είναι ένα από τα υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι της όπως και στο δικό μας και κάθε συνταγή που το περιλαμβάνει την βλέπουμε με άλλη ματιά!

Υλικά

200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

1/2 κούπα κακάο

1/3 κούπας γάλα αμυγδάλου

3-4 αβοκάντο πολύ ώριμα ( όχι μαυρισμένα)

1 βανίλια

1/4 κουταλάκι αλάτι

Προετοιμασία

1. Σε ένα μπολάκι λιώνεις στο φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα, προσεκτικά μην καεί. Βάζεις σε μέτρια ένταση για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά και ανακατεύεις. Επαναλαμβάνεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και μετά την βάζεις στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

2. Μέσα στο κάδο του μίξερ, χτυπάς το αβοκάντο με την λιωμένη σοκολάτα αλλά και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα αμυγδάλου.

3. Προσθέτεις σταδιακά το γάλα στο τέλος μέχρι να πάρεις την επιθυμητή σύσταση στην μους.

4. Σερβίρεις σε μπολάκια και βάζεις την Mousse σοκολάτας με αβοκάντο στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Ιδανικά την φτιάχνεις από το προηγούμενο βράδυ!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES