Σπιτικό Γάλα Καρύδας χωρίς ζάχαρη

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

 

Γνωρίζοντας για τις θρεπτικές ιδιότητες της καρύδας μοιραζόμαστε την συνταγή για να φτιάξουμε το δικό μας γάλα καρύδας στο σπίτι μας!

Υλικά

8 ποτήρια φιλτραρισμένο νερό, το χωρίζουμε σε 4 φλιτζάνια + 4 φλιτζάνια

4 κουταλιές της σούπας. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά), το χωρίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας + 2 κουταλιές της σούπας.

2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

Προετοιμασία

Ρίχνουμε τα 4 φλιτζάνια νερό σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας απο το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) και τα 2 φλιτζάνια της τριμμένης καρύδας χωρίς ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ύφασμα για να σουρώσουμε το μείγμα. Το τυλίγουμε 3 ή 4 φορές για να γίνει καλύτερα το στράγγισμα. Περνάμε το γάλα καρύδας απο το ύφασμα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αφού το περάσουμε και απο σουρωτήρι για να στραγγίξει.

Στίβουμε το ύφασμα έτσι ώστε όλο το υγρό να περάσει απο το σουρωτήρι. Αποθηκεύουμε τον πολτό καρύδας για να επαναλάβουμε τη διαδικασία για άλλη μια φορά.

Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό στο μπλέντερ, τις 2 κουταλιές σούπας απο το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά), και τον πολτό καρύδας από την πρώτη εφαρμογή.

Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα μέσα από το ύφασμα και το στίβουμε πάνω από το σουρωτήρι.

Αποθηκεύουμε το γάλα καρύδας σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο.

Image Credits: www.crunchybetty.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?