Σπιτικό Γάλα Καρύδας χωρίς ζάχαρη

Μαγειρευουμε

 

Γνωρίζοντας για τις θρεπτικές ιδιότητες της καρύδας μοιραζόμαστε την συνταγή για να φτιάξουμε το δικό μας γάλα καρύδας στο σπίτι μας!

Υλικά

8 ποτήρια φιλτραρισμένο νερό, το χωρίζουμε σε 4 φλιτζάνια + 4 φλιτζάνια

4 κουταλιές της σούπας. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά), το χωρίζουμε σε 2 κουταλιές της σούπας + 2 κουταλιές της σούπας.

2 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

Προετοιμασία

Ρίχνουμε τα 4 φλιτζάνια νερό σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας απο το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά) και τα 2 φλιτζάνια της τριμμένης καρύδας χωρίς ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά.

Παίρνουμε ένα ύφασμα για να σουρώσουμε το μείγμα. Το τυλίγουμε 3 ή 4 φορές για να γίνει καλύτερα το στράγγισμα. Περνάμε το γάλα καρύδας απο το ύφασμα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ αφού το περάσουμε και απο σουρωτήρι για να στραγγίξει.

Στίβουμε το ύφασμα έτσι ώστε όλο το υγρό να περάσει απο το σουρωτήρι. Αποθηκεύουμε τον πολτό καρύδας για να επαναλάβουμε τη διαδικασία για άλλη μια φορά.

Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό στο μπλέντερ, τις 2 κουταλιές σούπας απο το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά), και τον πολτό καρύδας από την πρώτη εφαρμογή.

Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα για 3 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα μέσα από το ύφασμα και το στίβουμε πάνω από το σουρωτήρι.

Αποθηκεύουμε το γάλα καρύδας σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο.

Image Credits: www.crunchybetty.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES