Μυήστε τα παιδιά στην τέχνη

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Πολλές φορές δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία σε αυτά που ζωγραφίζουν τα παιδιά μας… Μέσα από αυτά, όμως, μπορούμε να τα πλησιάσουμε, να τους μιλήσουμε, να καταλάβουμε τι σκέφτονται! Όλα γύρω μας είναι τέχνη… τα ρούχα μας, τα σπίτια, τα αντικείμενα. Το θέμα είναι να βρούμε τα σωστά ερεθίσματα για να παρακινήσουμε τα παιδιά μας να αποκτήσουν ενδιαφέροντα αλλά και για να ανοίξουμε εύκολα ή δύσκολα θέματα για συζήτηση!

“Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης” ας μην τους στερήσουμε την ηδονή της δημιουργίας!

Συνομιλήσαμε με το ζωγράφο Στάθη Βατανίδη για την ζωγραφική, τα παιδιά, την τέχνη και τα διδάγματα του μεγάλου δασκάλου, του Αριστοτέλη!

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…