Είσαι μωρομάνα; Τι μπορείς να κάνεις σε 10 λεπτά!

By  |  1 Comment
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Όταν έχεις μωρό ο χρόνος για σένα είναι περιορισμένος. Αυτά τα 10λεπτα διαλείμματα ύπνου του μωρού, όμως, πρέπει να τα εκμεταλλευτείς. Θα μου πεις τι μπορώ να κάνω σε 10’; Θα σου πω τι μπορείς να κάνεις:

1.    Γυμνάσου: Μην σου φαίνεται λίγο σε 10 λεπτά κάνεις ένα ωραιότατο προγραμματάκι που θα σε βοηθήσει σταδιάκα να επανέλθεις – εντάξει μην περιμένεις και θαύματα! – και θα σου ανεβάσει τη διάθεση. Λίγους κοιλιακούς, λίγους ραχαίους, και μερικές ασκήσεις Kegel  προλαβαίνεις σε 10 λεπτά να κάνεις.

2.    Πάρε τηλέφωνο: Σε 10 λεπτά μπορείς να πεις πολλά με τις φίλες σου. Μην χάνεσαι. Έχεις λίγο χρόνο να μάθεις τα κουτσομπολιά της παρέας, τα προβλήματα της φίλης σου. Να ξεφύγεις βρε αδελφέ από τις πάνες και τα ουά ουά.

3.    Κάνε μασάζ: Για την ακρίβεια βάλε τον άντρα σου να σου κάνει μασάζ. Το δικαιούσε!

4.    Φάε: Ναι μην παραξενεύεσε είναι μια καλή ευκαιρία να φάς ένα κανονικό γεύμα ή ένα απαγορευμένο σνακ με την ησυχία σου χωρίς ηχητικές ή άλλες παρεμβολές.

5.    Περιποιήσου τον εαυτό σου: Προλαβαίνεις να κάνεις μια μάσκα για το πρόσωπο, τα μάτια ή τα μαλλιά.

6.    Βάλε μουσική: Φόρεσε ακουστικά, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι στη διαπασών και ξεσάλωσε. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

7.    Ψώνισε: Δεν προλαβαίνεις να πας στα μαγαζιά. Αλλά πλέον τα μαγαζιά έρχονται σε σένα.Περιηγήσου στο internet τα e-shops. Πλέον μπορείς να βρεις τα πάντα και το καλύτερο χωρίς καθόλου κόπο θα βρεθούν στην πόρτα σου!

8.    Διάβασε: Και επειδή μάλλον δεν θα προλάβεις ούτε κεφάλαιο να ολοκληρώσεις από βιβλίο, πάρε περιοδικό και ξεκίνησε.

9.    Γράψε: Ξεκινήσε να γράφεις ημερολόγιο. Θα σε βοηθήσει ψυχολογικά, θα μείνει κάτι στο παιδί σου να θυμάται και εσύ θα γελάς στο μέλλον όταν το διαβάζεις.

10. Διαλογίσου: Κλείσε τα μάτια και καθάρισε το μυαλό σου. Μην σκέφτεσε τίποτα. Ανέπνευσε βαθιά από τη μύτη. Είναι χαλαρωτικό και μπορεί με τον καιρό να σε μεταφέρει σε άλλη διάσταση.

 

Πηγή φωτογραφίας: www.wildflowersphotos.com

Αμαλία Κυπαρίσση

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Mητέρα 2 παιδιών, της Παυλίνας και του Αχιλλέα, θέλω να “αιχμαλωτίσω” με λέξεις και εικόνες τις στιγμές που περνάνε γρήγορα… Ταξιδιάρα, gourmet, λάτρης του καλού κρασιού, yogini, βιβλιοφάγος. Αγαπώ το θέατρο, το σινεμά, την ιστορία, τις ιστορίες και τις περιπλανήσεις. Μικρές ή μεγάλες ανακαλύψεις μου φτιάχνουν την ημέρα. Για μένα η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στις μικρές απολαύσεις, στις συγκινήσεις, στις στιγμές, στις μεγάλες χαρές αλλά και στις βαθιές απογοητεύσεις…