7 λόγοι που χρειαζόμαστε τη μαμά μας ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε

Ψυχολογία

4moms team , 15-02-2016

Μάνα είναι μόνο μία! Μία φράση μικρή αλλά μεστή νοήματος που κάθε τόσο επαληθεύει η ίδια η καθημερινότητα. Πόσο ανάγκη έχουμε όλοι τη μαμά μας; Πότε σταματάει να υπάρχει αυτή η ανάγκη, αν σταματάει ποτέ.

Μάλλον όλοι, κάνοντας μία τέτοια σκέψη θα καταλήγαμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να πάψουμε να έχουμε ανάγκη τη μαμά μας, ακόμα κι αν κάνουμε τα δικά μας παιδιά. Και υπάρχουν άπειρα σημάδια που το αποδεικνύουν και ακόμα περισσότερη λόγοι, όπως…

  1. Η μαμά είναι η πιο εχέμυθη φίλη σου. Μπορείς να της πεις τα πάντα και να μείνεις ήσυχη.
  2. Η φροντίδα της είναι ότι χρειάζεσαι τη δύσκολη στιγμή σου. Έχει τη μαγική λύση ακόμα και είναι εκεί για σένα ακόμα κι όταν έχεις πια τα δικά σου παιδικά.
  3. Είναι ο καλύτερος συνοδός για ψώνια. Λέει την αλήθεια και ξέρει καλά τι σου πηγαίνει και τι χρειάζεσαι, σε βαθμό εκνευριστικό, αλλά πάντα θες τη γνώμη της.
  4. Είναι μία κινητή λύση για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ξέρει σχεδόν τα πάντα για το σπίτι και το νοικοκυριό και δίνει τις πιο πρακτικές συμβουλές.
  5. Δεν φοβάται να σου πει την αλήθεια με όποιο κόστος. Ξέρει ακριβώς ποιος είναι ο σωστός τρόπος να στην πει, ακόμα κι αν ξέρει ότι θα στενοχωρηθείς. Φυσικά, θα σε μαλώσει όταν χρειάζεται και σίγουρα θα έχει δίκιο.
  6. Σε καταλαβαίνει και πάντα σε συγχωρεί. Η αγκαλιά της είναι πάντα ανοιχτή για να κλάψεις, να γελάσεις, να χαλαρώσεις, να γκρινιάξεις και να νιώσεις ασφάλεια.
  7. Είναι η δεύτερη μαμά των παιδιών σου και εσύ παίρνεις από τη σοφία της. Πότε οι παροιμίες δεν γράφτηκαν τυχαία: “Του παιδιού μου το παιδί είναι δυο φορές παιδί μου”!
4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES