Φτιάχνουμε σπιτικό πελτέ

Μαγειρευουμε

 

Η πεθερά μου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή της για φυσικό πελτέ.

Υλικά

Για ένα βάζο

4-5 κιλά ντομάτες

Προετοιμασία

Πλένουμε και κόβουμε στα τέσσερα τις ντομάτες (αν είναι πολύ ώριμες τις στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά)

Τις βάζουμε σε ένα ύφασμα και τις αφήνουμε 2 με 3 ημέρες για να φύγουν όλα τα υγρά (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παλιά μαξιλαροθήκη)

Βάζουμε σε ένα ταψί τις ντομάτες με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο 15 λεπτά στους 180 βαθμούς

Ο πελτές μας είναι έτοιμος για να τον βάλουμε σε βάζο!

 

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES