Μία πανεύκολη συνταγή για κουνουπίδι

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Πολλές φορές μαγειρεύουμε τα ίδια και τα ίδια γιατί απλά έχουμε συνδέσει υλικά με τρόπους μαγειρέματος από μικρά παιδιά. Προφανώς είναι θέμα συνήθειας για παράδειγμα που τρώμε το κουνουπίδι νερόβραστο σαν σαλάτα. Δε λέω! Νόστιμο και υγιεινό είναι κι έτσι αλλά μία παραλλαγή δε βλάπτει. Δοκιμάστε να το μαγειρέψετε με ντομάτα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2κ. κουνουπίδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 μεγάλες κι ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτ. τσαγιού λάδι
  • χυμός λεμονιού
  • αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία:

Καθαρίζετε, κόβετε, πλένετε και στραγγίζετε καλά το κουνουπίδι. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και το ραντίζετε με το χυμό λεμονιού. Το ρίχνετε σε ένα τηγάνι όπου έχει κάψει το λάδι και τηγανίζετε. Σε μία κατσαρόλα με λίγο τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει και προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Τα αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις κι έπειτα προσθέτετε το τηγανισμένο κουνουπίδι, ρίχνετε νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει. Έτοιμο είναι όταν το κουνουπίδι θα έχει μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Μπορείτε να σερβίρετε με τοματίνια κομμένα στη μέση και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι!

4moms team

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η ομάδα του 4moms.gr