Εθισμένη με το κινητό μου!

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Δεν πηγαίνετε πουθενά χωρίς το κινητό τηλέφωνό σας; Φοβάστε αδιάκοπα μήπως χάσετε το σήμα σας; Τρέμετε στην ιδέα ότι μπορεί να αποφορτιστεί η μπαταρία του κινητού;

ΝΑΙ! Όσες έχουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)τα παραπάνω συμπτώματα πάσχουμε απο  “Nomophobia” (“No mobile phone phobia”)!

Τέλος κυρίες μου!Ξεκινάμε απεξάρτηση!Δείτε τι αποφάσισα να κάνω για να ξεφύγω απο τον εθισμό του κινητού μου και να επιστρέψω όσο μπορώ στην εποχή π.κ(προ κινητού)..

Ξεκινώ λοιπόν απο αύριο και επιτρέπω στον εαυτό μου να κοιτώ το κινητό μου κάθε μια ώρα.

Πρέπει να παραδεχτώ πως τις περισσότερες φορές το κάνω απο αμηχανία και μηχανικά, όχι επειδή περιμένω κάτι σημαντικό.

Θα απενεργοποιήσω όλες τις ειδοποιήσεις FB,Email,Viber,Sms ,για να μη με προκαλούν και έχω στο νου μου συνέχεια πως μου έχουν στείλει μήνυμα.Εκτός βέβαια αν περιμένω κάτι πραγματικά σημαντικό ,οπότε είμαι πιο ελαστική..

Όταν πηγαίνω για ύπνο θα το κλείνω και θα το αφήνω στο άλλο δωμάτιο για να μη με βάζει στον πειρασμό..

Σύμφωνα με έρευνες το άσπρο και μπλέ φως των κινητών μας, εμποδίζει τον εγκέφαλο να παράγει την μελατονίνη, η οποία μας βοηθά να κοιμηθούμε,οπότε θα το κλείσω για να απολαύσω τον ύπνο μου!

Όταν είμαι με τα παιδιά μου δε θα αγγίζω το τηλέφωνό μου,θα απαντώ αμέσως στις ερωτήσεις τους και δε θα είμαι”χαμένη”στον κόσμο του smartphone!

Ελπίζω να καταφέρω να κάνω πράξη τα παραπάνω και να μην παρασυρθώ όπως τις άλλες φορές!!!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Απο το παρκέ του γηπέδου στο παρκέ του σπιτιού μου…. Με τον Γιάννη και τα δίδυμα Γιώργο και Μαριτίνα έχω καταφέρει να συνεχίσω να αθλούμαι καθημερινά. Κάνω πρωταθλητισμό στη ζωή παρέα με τον άντρα μου τον Αντώνη που υπεραγαπώ. Μου αρέσει να μαθαίνω καινούργια πράγματα και προσπαθώ να προσαρμόζομαι παντού. Το μότο μου είναι “‘Ολα καλά θα πάνε, όλα θα γίνουν…”