Εθισμένη με το κινητό μου!

Βάσως pick

Δεν πηγαίνετε πουθενά χωρίς το κινητό τηλέφωνό σας; Φοβάστε αδιάκοπα μήπως χάσετε το σήμα σας; Τρέμετε στην ιδέα ότι μπορεί να αποφορτιστεί η μπαταρία του κινητού;

ΝΑΙ! Όσες έχουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα)τα παραπάνω συμπτώματα πάσχουμε απο  “Nomophobia” (“No mobile phone phobia”)!

Τέλος κυρίες μου!Ξεκινάμε απεξάρτηση!Δείτε τι αποφάσισα να κάνω για να ξεφύγω απο τον εθισμό του κινητού μου και να επιστρέψω όσο μπορώ στην εποχή π.κ(προ κινητού)..

Ξεκινώ λοιπόν απο αύριο και επιτρέπω στον εαυτό μου να κοιτώ το κινητό μου κάθε μια ώρα.

Πρέπει να παραδεχτώ πως τις περισσότερες φορές το κάνω απο αμηχανία και μηχανικά, όχι επειδή περιμένω κάτι σημαντικό.

Θα απενεργοποιήσω όλες τις ειδοποιήσεις FB,Email,Viber,Sms ,για να μη με προκαλούν και έχω στο νου μου συνέχεια πως μου έχουν στείλει μήνυμα.Εκτός βέβαια αν περιμένω κάτι πραγματικά σημαντικό ,οπότε είμαι πιο ελαστική..

Όταν πηγαίνω για ύπνο θα το κλείνω και θα το αφήνω στο άλλο δωμάτιο για να μη με βάζει στον πειρασμό..

Σύμφωνα με έρευνες το άσπρο και μπλέ φως των κινητών μας, εμποδίζει τον εγκέφαλο να παράγει την μελατονίνη, η οποία μας βοηθά να κοιμηθούμε,οπότε θα το κλείσω για να απολαύσω τον ύπνο μου!

Όταν είμαι με τα παιδιά μου δε θα αγγίζω το τηλέφωνό μου,θα απαντώ αμέσως στις ερωτήσεις τους και δε θα είμαι”χαμένη”στον κόσμο του smartphone!

Ελπίζω να καταφέρω να κάνω πράξη τα παραπάνω και να μην παρασυρθώ όπως τις άλλες φορές!!!

 

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES