Ανάποδη προπόνηση για κοιλιά και πόδια!

Γυμναστική

Αυτός είναι ο νέος τρόπος για να γυμνάσουμε κοιλιά, γλουτούς και μηρούς χωρίς να καταπονήσουμε τις αρθρώσεις μας!

Η ανάποδη προπόνηση!

Οι πέντε κινήσεις, σχεδιάστηκαν από την γυμνάστρια Ellen Barrett και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα στρώμα και ένα τοίχο.

Αυτές οι ασκήσεις είναι το τέλειο συμπλήρωμα για μετά το περπάτημα, γιατί οι ανεστραμμένες κινήσεις που χρησιμοποιούν τη βαρύτητα του σώματος ενισχύουν με φυσικό τρόπο την κυκλοφορία και είναι αναζωογονητικές. Επίσης δεν καταπονούμε καθόλου τα γόνατα και τα ισχία όπως στις όρθιες ασκήσεις.

Μπορούμε να εκτελέσουμε την ακόλουθη ρουτίνα 4 ή 5 φορές την εβδομάδα. Κάνουμε 10 αργές, ελεγχόμενες επαναλήψεις σε κάθε κίνηση. Για γρηγορότερα αποτελέσματα μπορούμε να κάνουμε 2 σετ από κάθε άσκηση και να προσθέσουμε τουλάχιστον 30 λεπτά αερόβια άσκηση τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

wall-bridge

Γέφυρα τοίχου

Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τον γλουτούς στον τοίχο και τα χέρια στο πλάι. Λυγίζουμε τα γόνατά και βάζουμε τα πόδια 1 μέτρο ψηλά στον τοίχο. Σηκώνουμε την πλάτη σας από το πάτωμα, κρατώντας τις ωμοπλάτες στο έδαφος. Κρατάμε για μια βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια εκπνέουμε και επιστρέφουμε αργά στην αρχική θέση.

Πιο δύσκολη

Σταυρώνουμε τον δεξί αστράγαλό πάνω από το αριστερό γόνατό, έτσι ώστε μόνο το αριστερό πόδι είναι στον τοίχο.

Πιο εύκολη

Δεν χρησιμοποιούμε τον τοίχο. Κρατάμε τα πόδια επίπεδα στο πάτωμα καθώς σηκωνόμαστε σε γέφυρα.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES