Cheesecake με Ξινό Τυρί Ίου και Μαρμελάδα από Κόκκινα Φρούτα απο το funkycook.gr

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Είμαι μεγάλη θαυμάστριας της Εύας απο το funkycook.gr και των συνταγών της.

Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω ένα γλυκό και φυσικά η πρώτη μου επιλογή είναι σχεδόν πάντα το cheesecake. Η παρακάτω συνταγή είναι μοναδική λόγω των υλικών της και υποψιάζομαι ότι θα είναι το καλύτερο cheesecake που θα έχουμε φάει.

Υλικά

για την βάση
80 gr. digestive μπισκότα
50 gr. βούτυρο

για την γέμιση
200 ξινό τυρί Ίου
80 gr. γιαούρτι στραγγιστό
220 gr. μασκαρπόνε
110 gr. άχνη ζάχαρη
1¼ κουταλάκια του γλυκού κόρν φλάουρ
2 αυγά
1 λοβό βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού, προαιρετικά

Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σπιτική μαρμελάδα από Κόκκινα Φρούτα ή Μαυροκέρασο

Εκτέλεση Συνταγής Βήμα-Βήμα

Για την βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C Κελσίου και ξεκινάμε την προεταοιμασία για το cheesecake.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο.
Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και το βούτυρο.
Απλώνουμε το μείγμα, ομοιόμορφα σε στρογγυλή φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 18 cm.

Για την γέμιση
Χτυπάμε τα υλικά για την γέμιση του cheesecake στο μίξερ για 3 λεπτά, εκτός από τον χυμό του λεμονιού και τα σποράκια της βανίλιας, τα οποία θα τα προσθέσουμε στο τέλος.

Μεταφέρουμε την κρέμα επάνω στην βάση και ψήνουμε το cheesecake στους 170° C Κελσίου, για 20 λεπτά και κατόπιν στους 120° C Κελσίου για άλλα 25 λεπτά.

Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την μαρμελάδα σε χαμηλή θερμοκρασία, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και περιχύνουμε το cheesecake.

Σημειώσεις για την Συνταγή
– Αν δεν έχετε στα υλικά σας ή δεν μπορείτε να βρείτε Ξινό τυρί Ίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το cheesecake νωπή μυζήθρα, ξινομυζήθρα ή ανθότυρο, ενναλακτικά τυρί κρέμα 400 gr., 100 gr. κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, επίσης θα πρέπει να μειώσετε την ζάχαρη άχνη.

– Αν χρησιμοπιήσετε έτοιμη μαρμελάδα και είναι πολύ «σφιχτή» αραιώστε την με ελάχιστο νερό.

– Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα μπορείτε να πασπαλίσετε απλά με άχνη ζάχαρη ή να καραμελώσετε φρούτα εποχής.

– Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το Cheesecake Καρύδας, το Cheesecake με Μπισκότα Oreo και Επικάλυψη Καραμέλας, το Sour Cream Cheesecake, το Cheesecake με Τυρί Καμαμπέρ και Ρόδι.

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?