“ΕΙΡΗΝΗ:Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα-ΒΙΝΤΕΟ

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική ταινία σας παρουσιάζω σήμερα στο 4moms!

H ιστορία αφορά την μικρή “Ειρήνη”που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Στην αρχή ζεί την ανασφάλεια,την απόρριψη και στη συνέχεια καταφέρνει να νοιώσει τη ζεστασιά και τη θαλπωρή στο πιο απίθανο μέρος…

Σκοπός της ταινίας είναι να χρησιμοποιηθεί ως ένα πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε να αναπτύξει ένα θέμα που βιώνει σήμερα η χώρα μας.

Η διαφορετικότητα,η ανεκτικότητα και οι πολιτισμικές διαφορές πρέπει να καλλιεργούνται και να εκπαιδεύονται στα παιδιά,γι’ αυτό και η ¨Ειρήνη”αφορά τις ηλικίες απο 5-8 ετών.

Η 7λεπτη ταινία συνοδεύεται απο εγχειρίδιο οδηγιών για τους εκπαιδευτικούς, αλλά είμαι σίγουρη πως θα φανεί πολύ χρήσιμη και για γονείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Δήμητρα Χαρίτου

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Το ονομά μου είναι Χαρίτου Δήμητρα ή αλλιώς Μιμή! Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982. Έχω τελειώσει την γυμναστική Ακαδημία Αθηνών. Εργάζομαι στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδος και μιλάω αγγλικά, ιταλικά και ελληνική νοηματική γλώσσα. Παίζω μπάσκετ απο το 1990 και συνεχίζω στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής. Αγαπω τα ταξίδια, το καλο φαγητό, το διάβασμα και το spinning.
Θέλω χαμογελαστούς ανθρώπους κοντά μου και ακολουθώ το “να χαίρεσαι κάθε στιγμή σαν να είναι μοναδική γιατί η ζωή είναι μικρή”.
Βασική μου επιθυμία είναι, όταν θα γίνω μάνα, να καταφέρω να δημιουργήσω έναν άνθρωπο με αρχές, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, ευγένεια, ανιδιοτέλεια, με σεβασμό στον συνάνθρωπο, όπως έμαθαν και εμένα. Μπαίνοντας στην παρέα σας, θα σας ξαναθυμίσω τα ανέμελα χρόνια της ζωής σας, με τις ΑΛΛΕΣ ομορφιές της ζωής, όπου η μόνη σας έννοια ηταν…που θα πάτε για φαγητό, οχι τι θα μαγειρέψετε…που θα πάτε για ποτό, οχι τι ώρα θα πάτε για ύπνο…που θα πάτε ταξίδι με τον έρωτά σας και οχι με τα μπιμπερό σας..Θα είμαι λοιπόν δίπλα σας προσεγγίζοντας τα πράγματα απο το βλέμμα μιάς μη μαμάς ,ακόμη!!!