Τραχανότο με πράσο και μανιτάρια

Μαγειρευουμε

Η mamatsita μαγειρεύει διαφορετικά τον τραχανά και εγώ είμαι έτοιμη για άλλη μια νέα εμπειρία!!!!

Υλικά
2 κ σ ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ μανιτάρια λευκά πορτομπέλο
1 ½ κούπα ξινό τραχανά
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα αλάτι
1 κ γλ θυμάρι
1 κύβο ζωμό βοδινού Maggi
3 κούπες χλιαρό νερό
1 κ γλ θυμάρι
τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

Προετοιμασία

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρεις στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα πράσα να μαλακώσουν.

Προσθέτεις και τα μανιτάρια και τα σοτάρεις επίσης για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτεις τον τραχανά, το αλάτι και το θυμάρι, ανακατεύεις και σβήνεις με το λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις σιγά σιγά κι ανακατεύοντας διαρκώς, το χλιαρό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει τον κύβο βοδινού.

Όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο τραχανάς.

Μόλις έτοιμος προσθέτεις αρκετή τριμμένη γραβιέρα Κρήτης, σερβίρεις και πασπαλίζεις με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το τραχανότο σου έτσι απλά και νόστιμα είναι έτοιμο!

Πηγή & Image Credits: mamatsita.com

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES