Τραχανότο με πράσο και μανιτάρια

By  |  0 Comments
Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Η mamatsita μαγειρεύει διαφορετικά τον τραχανά και εγώ είμαι έτοιμη για άλλη μια νέα εμπειρία!!!!

Υλικά
2 κ σ ελαιόλαδο
50 γρ βούτυρο
2 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος)
200 γρ μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ μανιτάρια λευκά πορτομπέλο
1 ½ κούπα ξινό τραχανά
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 πρέζα αλάτι
1 κ γλ θυμάρι
1 κύβο ζωμό βοδινού Maggi
3 κούπες χλιαρό νερό
1 κ γλ θυμάρι
τριμμένη γραβιέρα Κρήτης

Προετοιμασία

Σ’ ένα βαθύ τηγάνι σοτάρεις στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, τα πράσα να μαλακώσουν.

Προσθέτεις και τα μανιτάρια και τα σοτάρεις επίσης για 2-3 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτεις τον τραχανά, το αλάτι και το θυμάρι, ανακατεύεις και σβήνεις με το λευκό κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις σιγά σιγά κι ανακατεύοντας διαρκώς, το χλιαρό νερό στο οποίο έχεις διαλύσει τον κύβο βοδινού.

Όλη αυτή η διαδικασία θα κρατήσει γύρω στα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ο τραχανάς.

Μόλις έτοιμος προσθέτεις αρκετή τριμμένη γραβιέρα Κρήτης, σερβίρεις και πασπαλίζεις με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το τραχανότο σου έτσι απλά και νόστιμα είναι έτοιμο!

Πηγή & Image Credits: mamatsita.com

Βιβή Μπασινά

Μοιραστείτε αυτό άρθρο αν σας άρεσε.

Τριάντα – κάτι γυναίκα του Άγγελου, μητέρα της Αλεσάντρας και της Βαλέριας. Μου αρέσει πολύ που είμαι μαμά, νομίζω οτι γεννήθηκα για να είμαι η μαμά αυτών των δύο κοριτσιών! Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να είσαι γονιός όσο δύσκολο και αν είναι μερικές φορές. Σαρώνω τα πάντα με θετική ενέργεια και απολαμβάνω τα αστεία πράγματα στη ζωή. Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε?